Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bu yıl 18'incisi gerçekleştirilen Mersin Uluslararası Müzik Festivali kapsamında düzenlenen beste yarışmasının kazananları belli oldu.

        Festivalin, Soli Pompeiopolis Antik Kenti’ne ithafen, 'Mersin, Soli Pompeiopolis’in Gün Doğuşuna Ezgi Arıyor' sloganıyla piyano, keman, viyola, viyolonsel dörtlüsü formunda düzenlediği 9. Beste Yarışması sona erdi. Kemanda Marina Kvlividze ile birlikte piyanoda Artem Reutiv, viyolede Melis Özdemir ve viyolonsel Candost Özkan’ın seslendirdiği yarışmanın final konseri, Mersin Latin Katolik Kilisesi’nde gerçekleştirildi.

        Dereceye giren eserlerin dinleyici oyuyla belirlendiği yarışmada, 'SNDJF' rumuzlu eseriyle Sonat Mutver birincilik ödülüne, 'kestane' rumuzlu eseriyle Aleksandra Nadin Bolşen ikincilik ödülüne, üçüncülük ödülü ise 'BGMSN' rumuzlu eseriyle yine Sonat Mutver ve 'sütun' rumuzlu eseriyle Akın Kilis’e paylaştırıldı. 'Heykel' rumuzlu eseriyle katılan Mustafa Kemal Saydam ise dördüncülük ödülünü aldı.

        Dereceye giren Aleksandra Nadin Boşlen’e ödülü takdim edilirken, diğer derece sahiplerinin şehir dışında olması sebebiyle ödüllerinin adreslerine gönderileceği bildirildi.

        Yarışmada birinciye 5 bin, ikinciye 3 bin, üçüncüye 2 bin, dördüncü ve beşinciye ise biner lira ödül ve sertifika verildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler