Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Mersin İl Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, 2019 yılının ilk 3 ayında yaptıkları uygulamalarla 170 bin 369 aracı denetledi. Alkollü araç kullanan 256 kişinin sürücü belgesini geri alan ekipler, 11 bin 964 araç sürücüsüne hız ihlali nedeniyle 3 milyon 46 bin 127 lira ceza yazdı.

        İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri sorumluluk bölgesi olan AdanaAntalya ve Karaman il sınırlarına kadar olan şehirlerarası karayolunda, otoyolda ÇeşmeliStadyum arası, D400 karayolu ÇeşmeliKızkalesi arası, D400 karayolu MersinAdana arası, otoyolda AdanaTarsus ve PozantıDamlama mevki arası, SilifkeKızkalesi arası, MutSilifke arası, AydıncıkBozyazı arasında uygulamalarını sürdürüyor. Ekipler, 2019 yılının ilk 3 ayında yaptığı uygulamalarla 170 bin 369 araç denetlendi. Bu denetimlerde alkollü araç kullanması nedeniyle 256 araç sürücüsünün ehliyetine el koyan ekipler, 471 sürücüye de ehliyetsiz araç kullanmaktan 950 bin 478 lira para cezası kesti. Hız ihlali yapan 11 bin 964 sürücüye de 3 milyon 46 bin 127 lira ceza kesen ekipler, 972 araç sürücüsüne de seyir halinde cep telefon kullanmaktan 228 bin 20 lira ceza yazdı. Emniyet kemeri kullanmayan bin 22 sürücüye de 110 bin 376 lira ceza kesen ekipler, bin 4 araç sürücüsüne de kırmızı ışık ihlali nedeniyle 235 bin 940 lira cezai işlem uyguladı.

        3 ay içinde meydana gelen trafik kazalarının nedenlerini de araştıran ekipler, kazaların yüzde 43’ünün yağmurlu havalarda aşırı hızdan, yüzde 12’sinin ise alkollü araç kullanmaktan meydana geldiğini belirledi. Ekipler, kazaların özellikle ÇeşmeliErdemli arasında Kargıpınarı ve Tömük, ErdemliSilifke arasında Ayaş, NarlıkuyuSilifke arası ile SilifkeTaşucu arası, AydıncıkBozyazı arasında, otoyolda ise Tarsus batı gişeleri ile kavşaklar mevkileri arasında yoğunlaştığını tespit etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler