Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Mersin'de bazı belediye başkanları, milletvekilleri ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile oda başkanları, '15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü' dolayısıyla mesaj yayımladı.

        Mesajında, "15 Temmuz 2016 yılında FETÖ terör şebekesi vatanımıza, birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize istiklal ve istikbalimize kastetmiştir" diyen AK Parti Mersin Milletvekili Hacı Özkan, "Aziz milletimiz, Çanakkale ve Kurtuluş Savaşında olduğu gibi, yine büyük bir inanç, azim ve kararlılıkla dinine, vatanına, özgürlüğüne ve hukuk düzenine sahip çıkmış, hain işgal girişimini, Allah’ın inayeti, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ve aziz milletimizin cesaretiyle, bütün dünyaya örnek olacak şanlı bir direnişle bertaraf etmiştir" ifadelerini kullandı.

        Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, FETÖ'nün 3 yıl önce 15 Temmuz gecesi kalkıştığı hain darbe girişimini bir kez daha şiddetle kınadığını belirterek, "Yüce milletimiz, tarih boyunca olduğu gibi söz konusu vatan olunca bir olmayı, bir kez daha tüm dünyaya göstermiş, vatanına, bayrağına ve milli iradeye canı pahasına sahip çıkmıştır. Milletimizin huzuruna ve Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlüğüne yönelik yapılan bu girişimler hiçbir zaman amacına ulaşamayacak, hiç kimsenin de buna gücü yetmeyecektir" diye konuştu.

        "Türk milleti demokrasi ve cumhuriyetine sahip çıktı"

        Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Ayhan Kızıltan da mesajında, 2016 yılı 15 Temmuz akşamı ülke olarak bir asra yaklaşan laik cumhuriyetin temel ilkelerine, ağır bedeller ödeyerek elde edilen demokrasiye ve millet egemenliğine karşı hain bir kalkışma yaşandığını hatırlatarak, "Bu darbe girişimini geçmiş tarihimizdeki darbelerden ayıran ve daha tehlikeli yapan şey, bunun sadece askeri ayağı olan bir kalkışma değil, emniyet, adliye ve sayısız kamu kurumunun da içinde yapılanmış olan FETÖ terör örgütünün dış destekli olduğu aşikar bir darbe teşebbüsü olmasıydı. Bundan da ayrıca dersler çıkartmak zorundayız. Öncelikle halk bunu kabul etmedi. Türk milleti demokrasisine ve cumhuriyetine sahip çıktı. Türk milleti Ata’sının izinde 'Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir' dedi. İktidarla birlikte muhalefet de buna karşı koydu. Cumhuriyet yaşasın diye, demokrasimiz yaşasın diye, aziz ülkemiz bir Mısır, bir Irak, bir Suriye olmasın diye, korkmadan canlarını

        veren, askeriyenin içinde darbeye karşı koyan ve direnen, emniyetin içinde darbeyi kabul etmeyen ve direnen, karşı koyan asker, polis veya sivil tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmetle ve şükranla anıyoruz. O gün ülke içinde kutuplaşmaya başlamış toplumu da birbirine düşürme planıydı bu darbe. Ama aklı selim Türk milleti bu tuzağa düşmedi. Birbirini düşman görmedi, darbecileri düşman gördü" şeklinde konuştu.

        Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz ise 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ülkenin hukuk sistemine, anayasal düzenine, demokrasisine, halkın egemenliğine, birlik ve beraberliğe yapılmış hain bir saldırı olduğunu söyledi.

        Bugüne kadar gerçekleşen tüm darbelerin ve darbe girişimlerinin demokratik, laik ve hukuk devletini ortadan kaldırmayı hedeflediğine vurgu yapan Yeşilboğaz, “Ülkemiz, darbelerden çok yara almıştır. Demokrasinin, silah zoruyla değiştirilmesinin kabul edilmesi mümkün değildir. Millet iradesinin üstünde başka bir güç yoktur. Darbe değil, demokrasi istiyoruz. Biz hukukçular, demokratik hukuk devletine kasteden tüm yasadışı girişimlerin karşısında yer almaya devam edeceğiz” dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler