Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Toroslar Belediyesi, Avrupa Hareketlilik Haftası’nda ilçenin 9 bin yıllık geçmişe sahip tarihi mirası olan Yumuktepe Höyüğü’nde temizlik çalışması yaparak farkındalık oluşturdu.

        Dünya Temizlik Günü’nde gerçekleştirilen temizlik seferberliğine, Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, İtalya Lecce Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi ve Yumuktepe Höyüğü Kazı Başkanı Prof. Dr. Isabella Caneva ve kazı ekibi ile Mersin Üniversitesi Arkeoloji Bölümü akademisyenleri, öğrencileri, STK temsilcileri, mahalle muhtarları ve belediye personelleri ile gönüllü vatandaşlar katıldı.

        Başkan Yılmaz, çevre temizliği öncesi Alsancak Mahallesi Yumuktepe Höyüğü civarındaki Osman Muzaffer Koçaşoğlu Parkı’nda bulunan Yumuktepe Höyüğü Ziyaretçi Merkezi önünden kazı alanına kadar katılımcılarla birlikte yürüdü ve Müftü deresi yamaçlarına çamurdan yapılmış tohum bombaları atıldı.

        Daha sonra dünyada tarımın ilk yapıldığı yer olarak tanımlanan ve medeniyetlere ev sahipliği yapmış Yumuktepe Höyüğü’ne geçildi. Burada katılımcılara kazı çalışmalarıyla ilgili bilgiler veren Kazı Başkanı Prof. Dr. Isabella Caneva, höyüğün 9 bin yıldır kesintisiz yerleşim yeri olarak kullanılma özelliğiyle dünya tarihinde önemli bir yere sahip olduğunu söyledi. Caneva, Başkan Yılmaz’a ve ekibine teşekkür ederek, Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında Yumuktepe Höyüğü’nde gerçekleştirdikleri bu temizlik çalışmasının çok anlamlı ve önemli olduğuna dikkat çekti.

        Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz da 1622 Eylül tarihleri arasında ‘Güvenli yürüyüş ve bisiklet sürme’ temasıyla kutlanan Avrupa Hareketlilik Haftası’nda birçok etkinlik düzenlediklerini belirterek, bu etkinliklerden bir tanesinin de Yumuktepe Höyüğü çevresinde yürüme etkinliği ve temizlik çalışması olduğunu kaydetti.

        Kentin tarihi dokusunu korumaya büyük önem verdiklerini kaydeden Yılmaz, Yumuktepe Höyüğü’nün de ilçenin en önemli tarihi mirası olduğunu vurgulayarak, “1622 Eylül tarihleri arasında Avrupa’nın değişik şehirlerinde Avrupa Hareketlilik Haftası düzenleniyor. Bu yıl biz de bu kampanyaya dahil olduk. Burada kent hayatının oluşturduğu zorluklar, stres, hareketsizlik nedeniyle yaşanan sağlık problemleri noktasında farkındalık oluşturmak amacıyla çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Biz de bu hafta kapsamında bisiklet sürme ve yürüme etkinliğimizin yanı sıra okullarımıza güvenli bisiklet sürme eğitimleri verdik. Bugün de hem bölgemiz hem de şehrimiz için tarihi bir miras olan Yumuktepe Höyüğü’nde temizlik çalışması yaptık. Yumuktepe Höyüğü Kazı Başkanı Prof. Dr. Isabella Caneva ile sohbet edince, sizlerle tanışınca ne kadar doğru bir etkinlik yaptığımızı gördük. İnşallah benzer etkinlikler düzenlemeye devam edeceğiz. Yumuktepe Höyüğü kültürel ve turizm açısından da çok önemli bir yer. Daha iyi işlenmesi, işbirliğiyle çalışılması ve tanıtılması gerekiyor. İnşallah bu çalışmalara biz de katılacağız ve elimizden gelen desteği vereceğiz. Etkinliğimizde yer alan tüm katılımcılara teşekkür ederim” dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler