Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Mustafa ERCAN/MERSİN, (DHA)-MERSİN´de jandarmanın bir iş yerine yaptığı baskında tarihi eser niteliği taşıyan 5 mozaik ele geçirildi. Eserleri satmak için müşteri arayışında olduğu belirlenen iş yeri sahibi gözaltına alındı.

        Mersin İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kentte tarihi eser kaçakçılığı yapılacağı bilgisini aldı. Bunun üzerine yapılan çalışmada, merkez Yenişehir ilçesinde bir şüphelinin iş yerinde sakladığı tarihi eserleri satmak için müşteri arayışı içerisinde olduğunu belirledi. Cumhuriyet Başsavcılığı´ndan alınan arama kararı ile harekete geçen ekipler tarihi eser kaçakçısına ait iş yerinde yaptığı aramada, tarihi eser niteliği taşıyan 5 adet mozaik tablo, 1 ruhsatsız tabanca, 1 şarjör ile 5 mermi ele geçirdi.

        İsmi açıklanmayan iş yeri sahibi tarihi eser kaçakçısı gözaltına alırken ele geçirilen tarihi eserler incelenmek üzere Mersin Müze Müdürlüğü´ne teslim edildi. Gözaltına alınan şüpheli, işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.DHA-Güvenlik Türkiye-Mersin / Yenişehir Mustafa ERCAN

        2021-03-01 11:34:20

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler