Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Mersin'in Erdemli ilçesinde örtü altında yetiştirilen, Malta eriği olarak da bilinen bahar meyvesi yenidünyanın hasadına başlandı. Kilosu 30 liradan alıcı bulan yenidünyalar kısa sürede Türkiye genelindeki tezgahlarda yerini alarak damakları şenlendirecek.

        Son yılların tercih edilen alternatif ürünlerinden yenidünya, Erdemli ilçesinde örtü altında da yetiştiriliyor. Üreticinin örtü altına aldığı yenidünyalar bu yıl yaklaşık 1 ay kadar erken olgunlaştı.

        Erdemli Ziraat Odası Meclis Başkanı ziraat mühendisi Aşkın Şahin, ilk çıkan yenidünyanın kilosunun 2530 lira aralığında alıcı bulduğunu belirtti.

        Ürünle ilgili bilgi veren Şahin, "Anavatanı Çin olan, Japonya ve Avrupa'da yetiştirilen Akdeniz üzerinden de ülkemize gelen Malta eriği olarak da adlandırılan yöremizde yenidünya olarak tabir ettiğimiz meyvenin hasadına örtü altında başlandı" dedi.

        Hem yapraklarının hem de meyvesinin değerlendirildiğini ifade eden Şahin, "Bölgemizde bu ürün genelde açık sahada yetiştirilmektedir. Hasadı 1 ay önceye çekebilmek için örtü altı yetiştiricilik yapılmaktadır. Ürünün kilosu şu anda 2530 TL arasında satılmaktadır. Meyvenin aroması şeftali, mango, turunçgil tadını andıran tatlara sahiptir. İnsanların bu ürünü şifa niyetine tüketmelerini istiyoruz" diye konuştu.

        Üretici Ragıp Güven ise, "Bahçemiz daha önce açıktaydı. Bahçeyi sonradan örtü altına aldık. Verimi çok yükselttik, hasadı da bir ay erkene çektik" şeklinde konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler