Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Akdeniz Belediyesi, halk sağlığının korunması ve kent temizliğinin sağlanması, ayrıca korona virüs salgını ile mücadele kapsamında ilçe genelinde temizlik ve dezenfekte çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

        Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri tarafından ilçe genelindeki 65 mahallenin tamamında, belirlenen plan ve program dahilinde temizlik hizmeti, cadde ve sokakların ilaçlı su ile yıkanması, binlerce çöp konteynerinin boşaltılmasına 7 gün 24 saat çalışma esasına göre kesintisiz devam ediliyor.

        Günde yaklaşık 400 ton çöp toplanıp şehirden çıkarılıyor

        Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğüne bağlı diğer ekipler de araçlar yardımıyla bütün ilçe genelinde her gün yaklaşık 400 ton çöpü toplayıp şehirden çıkarıyor ve katı atık bertaraf tesisine taşıyor. Ekipler, ilçe genelindeki tüm sokak, meydan, türbe ve okul bahçeleri ile pazar yerlerini temizleyip, ardından korona virüs salgınına karşı dezenfektanlı su ile yıkarken, mobil ekipler de ağırlıklı olarak kırsal mahallelerdeki meydanları, sokakları, cami, okul ve parkları temizliyor.

        Tonlarca tarımsal atık toplanıyor, çöp konteynerleri dezenfekte ediliyor

        Salgına karşı çalışmalarına aralıksız devam eden ekipler, çöp konteyneri yıkama araçlarıyla da belirledikleri program dahilinde 65 mahallede bulunan binlerce çöp konteynerini ilaçlı su ile yıkayıp dezenfekte ediyor. Zaman içinde ömrünü tamamlayan veya zarar gören çöp konteynerleri de yenileriyle değiştiriliyor.

        Aralıksız süren hizmet kapsamında, çöp taksiler yardımıyla da insan ve araç yoğunluğunun olduğu kent merkezi ile merkez mahallelerde bulunan cadde ve sokaklarda yer alan çöpler toplanıyor, mini süpürge aracı ile sokaklar temizleniyor. Tarımsal üretimin yoğun olduğu kırsal mahallelere de ağırlık veren ekipler; tarla, bahçe ve seraların yanına atılan tonlarca tarımsal atığı toplayıp şehirden çıkarıyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler