Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        – Mersin ve Adana’dan oluşan TR62 Bölgesi Bölgesinin haziran ayı enflasyonu yüzde 17,38 oldu. Mersin ve Adana’da haziran ayının zam şampiyonu çocuk elbisesi olurken, fiyatı en fazla düşen ürün ise patlıcan oldu.

        Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Adana Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, tüketici fiyat endeksinde (TÜFE) haziran ayında bir önceki aya göre yüzde 1,94, bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 8,45, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 17,53 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 14,55 artış gerçekleştiği bildirildi.

        Mersin ve Adana’nın haziran ayı enflasyonu yüzde 17,38

        TÜİK Adana Bölge Müdürlüğü açıklamasında, Mersin ve Adana illerinden oluşan TR62 Bölgesinin haziran ayı TÜFE değişim oranları da değerlendirildi. Açıklamada; Mersin ve Adana’da, TÜFE’de haziran ayında bir önceki aya göre yüzde 1,61, bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 7,56, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 17,38 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 14,41 oranında artış gerçekleştiği belirtildi.

        Zam şampiyonu çocuk elbisesi oldu

        TR62 Bölgesinde TÜFE'de aylık olarak en yüksek artış gösteren ürünün yüzde 13,96 ile çocuk elbisesi olduğu ifade edilirken, fiyatı en fazla düşen ürünün ise yüzde 31,07 ile patlıcan olduğu bildirildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler