Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Mustafa ERCAN/MERSİN, (DHA)-MERSİN'de FETÖ/PDY´ye yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 8 kişi, adliyeye sevk edildi. Şüphelilerin eski askeri lise öğrencisi olduğu belirtildi.

        Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde FETÖ/PDY üyelerinin eylem ve faaliyetlerinin deşifre edilmesi için çalışma başlattı. Ekipler, askeri okulların öğrenci seçme mülakat sınavlarında, aday numaralarının örgütün mahrem yapılanmasında yer alan sorumlular tarafından kodlandığı ve komisyonda görev alan örgüt üyelerine bildirilerek, diğer adaylara göre avantaj elde ettikleri ve bu yöntemle örgüt tarafından birçok kişinin TSK'ya yerleştirildiğini belirledi. Yapılan çalışma sonucu tespit edilen şüphelilerin adreslerine operasyon düzenlendi. Mersin ve Silifke'de dün eş zamanlı yapılan baskınlarda 8 şüpheli gözaltına alındı. Adreslerde çok sayıda dijital materyal ele geçirilirken, firari bir kişiyi yakalama çalışmaları sürüyor.

        Emniyetteki işlemleri tamamlanan eski askeri okul öğrencisi 8 kişi, sağlık kontrollerinin ardından adliyeye sevk edildi.DHA-Güvenlik Türkiye-Mersin Mustafa ERCAN

        2021-10-08 10:59:00

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler