Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Soner AYDIN/MERSİN, (DHA)DEMOKRASİ ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin Mersin İl Kongresi'ne katıldı.

        DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin il kongresine katılmak ve bir dizi temaslarda bulunmak üzere kente geldi. Partilileri tarafından karşılanan Babacan, Kongre ve Sergi Sarayı'na geçerek il kongresine katıldı. Kongrede partililerine seslenen Babacan, "Ben ülkemizin ilk Avrupa Birliği Bakanı ve ilk baş müzakerecisiyim. Daha sonra bu ülkenin Dışişleri Bakanı olma gururunu yaşadım. 2009 yılında görevimi teslim ettim. Türkiye'nin en başarılı yıllarında, en itibarlı yıllarında bir ülkenin itibarının nasıl sonuç aldığını, itibarlı ve güvenilir bir ülke olmanın dünyada nasıl ses getirdiğini bizzat yaşadım. Deva Partisi gelecek ve ülkemiz tüm dünyada yeniden ayağa kalacak. Dimdik, onurlu şekilde yürüyecek, en itibarlı ülke olacak. Biz dış politikada barışın sözcüsü olacağız, düşmanları azaltıp dostları çoğaltacağız. Günübirlik hesaplarla değil, ülkemizin uzun vadeli çıkarlarına göre hareket edeceğiz. Türkiye sadece bir askeri güç değil aynı zamanda akıllı güç olacak. Ülkemizi tekrar güvenilir ve barışa katkı sunan uluslararası aktör yapacağız" dedi.

         DHA-Politika Türkiye-Mersin / Merkez Soner AYDIN

        2021-10-15 16:14:07

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler