Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Dünya Kupası 2022 Arjantin'in yıldızı Lionel Messi'den iki rekor birden! - Dünya Kupası 2022 Haberleri
        1

        Messi önderliğinde Dünya Kupası'nda yoluan doludizgin devam eden Arjantin, çeyrek finalde karşılaştığı Hollanda'yı penaltı atışlarıyla eleyerek adını yarı finale yazdırdı.

        2

        Tangocular, Lionel Messi'nin belki de son Dünya Kupası'nda finalin sadece bir adım uzağında bulunurken, Messi de attığı gollerle takımını turnuvada sırtladı.

        3

        Hollanda maçında da fileleri sarsan 35 yaşındaki yıldız, kupadaki gol sayısını 4'e yükseltti.

        4

        Dünya Kupası'nda gol krallığı yarışında 5 gollü Mbappe'nin arkasında ikinci sıraya yükselen Messi, Arjantin Milli Takım tarihine geçti.

        5

        Tecrübeli futbolcu, milli formayla Dünya kupalarında 10. golüne imza atarak, efsane isim Gabriel Batistuta'yı yakaladı.

        6

        Messi, Hollanda'ya attığı golle Dünya Kupası'nda en çok gol atan Arjantinli futbolcu Gabriel Batistuta'nın rekorunu egale etti.

        7

        Futbolculuk kariyerinde 1001. maçına çıkan Messi, kalan 2 maçta (yarı final ve final/üçüncülük maçı) süre alması halinde Dünya Kupası tarihinde en çok maça çıkan oyuncu rekorunun da sahibi olacak.

        8

        Dünya Kupası'nda 24 kez forma giyerek Miroslav Klose'yi yakalayan Messi, kalan 2 maçta da herhangi bir sakatlık yaşamazsa sahaya çıkacak.

        9

        Messi, bu durumda maç sayısını 26'ya çıkarıp, eski Alman futbolcu Lothar Matthaus'u (25 maç) geride bırakarak Dünya Kupası tarihinde en çok forma giyen oyuncu olacak.