Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Dünya Kupası 2022 Arjantin'in yıldızı Messi'den Hollandalı Weghorst'a şok sözler! "Ne bakıyorsun aptal" - Dünya Kupası 2022 Haberleri
        1

        Katar'da devam eden 2022 Dünya Kupası'nın çeyrek finalinde Hollanda ile Arjantin karşı karşıya gelirken, Tangocular penaltılarla rakibini devirip adını yarı finale yazdırdı.

        2

        Maçın 90 dakikası ve uzatma bölümleri 2-2 beraberlikle sona erdi. Arjantin'in gollerini 35. dakikada Molina ve 73. dakikada penaltıdan Messi attı. Hollanda'nın golleri 78. dakikada oyuna giren Weghorst'tan geldi.

        3

        Beşiktaşlı yıldız, ilk olarak 83. dakikada sahne alırken, sağdan Berghuis'in yaptığı ortada şık bir kafa vuruşuyla fileleri havalandırıp farkı bire indirdi: 1-2.

        4

        90+11'de Hollanda, Arjantin ceza yayı önünden serbest vuruş kazandı. Koopmeiners'in yerden ceza sahasına attığı pası kontrol eden Weghorst, yakın mesafeden yaptıığı vuruşla kendisinin ve takımının ikinci golünü atıp maçı uzatmalara taşıdı: 2-2.

        5

        Uzatmalarda eşitlik bozulmazken, mücadele penaltı atışlarına gitti. Seri penaltı atışlarında rakibine 4-3 üstünlük kuran Arjantin, adını yarı finale yazdıran taraf oldu.

        6

        SON ANLARDA BÜYÜK GERGİNLİK

        Hollanda ile Arjantin arasındaki mücadelenin son dakikaları ise oldukça gergin geçti. Arjantinli Paredes'in Ake'yi Hollanda yedek kulübesinin önünde sert bir müdahale ile yere düşürmesiyle Hollandalı yedek oyuncular sahaya girdi.

        7

        Olaya Arjantinli oyuncular ve yedek kulübesi de dahil olunca gerginlik büyüdü. Maçın hakemi Lahoz, olayın ardından sadece Arjantinli Paredes'e sarı kart gösterdi.

        8

        İki takım oyuncuları, Weghorst'un attığı ikinci golün ardından da birbirine girerken, ortalık kısa sürede sakinleşti. Maçın bitiş düdüğünün ardından da iki takım oyuncuları arasında sözlü diyalog ve itiş-kakış yaşandı.

        9

        "NE BAKIYORSUN APTAL!"

        Karşılaşmanın ardından ise Messi'den Weghorst'a sert bir tepki geldi. Arjantinli futbolcu, maç sonu Arjantin basınına verdiği röportaj sırasında kendisine bakan Weghorst'a çok sinirlendi.

        10

        Messi, Beşiktaş'ın golcüsü Wout Weghorst'a, "Ne bakıyorsun aptal! Git buradan" diye seslenirken, bu anlar ekranlara yansıdı.

        11

        Gazeteci Ricardo Rosety ise konuyla ilgili, "Messi ile Weghorst arasındaki gerginlik tünelde de devam etti. Agüero ile Lautaro ortamı yatıştırmaya çalıştı. Weghorst, Messi'nin formasını isteyip elini sıkmayı talep etti ancak Messi bunu kabul etmedi" dedi.

        12

        MESSI DOĞRULADI

        Röportajda şok sözler sarf eden Messi, Weghorst'u hedef aldığını yaptığı açıklamayla doğruladı. Arjantinli yıldız, konu hakkında şu ifadeleri kullandı:

        13

        "Maçlardan önce konuşmayı sevmiyorum. Hollanda'nın 19 numarası bizi provoke etti ve bir şeyler söyledi. Bence bunlar futbolda olmaması gereken şeyler.

        14

        Herkese saygı duyuyorum, bize de saygı duyulmasını bekliyorum. Onların hocasının bize saygı duymadığını düşünüyorum. Yaşananlar maçın sıcaklığı ile gerçekleşti ve tabii ki orada kalacak"

        15
        Haberi Hazırlayan: Uğur Sarıkaya

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ