Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji MIT Yapay Zeka Koleji açılıyor - Teknoloji Haberleri

        Dünyanın geleceğini şekillendirmesi beklenen yapay zekaya özel kolej kuruluyor. Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT), yapay zekanın (AI) yükselişinin sunduğu küresel fırsatları ve zorlukları ele almak için 1 milyar dolarlık yeni bir taahhüt açıkladı.

        MIT’in yapay zekanın hızlı evrimi sürecine liderlik etmesi amacıyla attığı bu adım kapsamında yapay zekanın evrimine ve etik uygulamalarına destek vermek için MIT bünyesinde yeni bir kolej kurulacak.

        Küresel varlık yöneticisi Blackstone'un kurucularından Stephen A. Schwarzman'ın 350 milyon dolarlık desteğiyle hayata geçirilecek olan MIT Stephen A. Schwarzman Bilgi İşlem Koleji için toplamda 1 milyar dolarlık bir kaynak ayrıldı.

        REKLAM

        DAHA İYİ BİR DÜNYAYA ODAKLANACAK

        MIT'nin kampüsünde yeni bir binada yer alacak olan MIT Schwarzman Bilgi İşlem Koleji, bilgisayar bilimi, yapay zeka, veri bilimi ve ilgili alanlarda çalışma için disiplinler arası bir merkez olacak.

        Eylül 2019'da açılacak olan kolejin yeni binası ise 2022 yılında tamamlanacak. Merkezle birlikte MIT bünyesindeki diğer fakültelerde yapay zeka ve bilgi işleme odaklanacak 50 yeni pozisyon da oluşturulacak.

        MIT’yi de dönüştürmesi beklenen merkez, yapay zeka ve bilgi işlem teknolojilerinin daha iyi bir dünya yaratmak için nasıl kullanılabileceği üzerine odaklanacak. Disiplinler arası bir merkez olarak tasarlanan MIT Stephen A. Schwarzman Bilgi İşlem Koleji, kodlama öğrenimi gibi popüler konulara değil, biyoloji, kimya, tarih ve dilbilim gibi alanlarda yapay zekanın nasıl kullanılabileceğine dair araştırmalar yapacak.

        BLACKSTONE’UN KURUCUSU ADINI VERDİ

        Teknoloji dünyayı şekillendirirken, MIT’yi de yeniden şekillendirdiklerine değinen MIT Başkanı L. Rafael Reif, “MIT Schwarzman Bilgi İşlem Koleji, hem küresel araştırma ve eğitim için hem de güçlü yeni yapay zeka araçları için entelektüel bir merkez olacak” dedi.

        Merkeze ilk maddi destekle birlikte adını da veren küresel yatırım şirketi Blackstone'un yönetim kurulu başkanı, CEO'su ve kurucu ortağı Schwarzman ise bir meydan okuma olarak da değerlendirilebilecek yapay zekanın fırsatları da beraberinde getirdiğine dikkat çekti.

        Schwarzman, “Teknolojik gelişmelerin herkese fayda getirmesini sağlayabilme konusunda temel sorunlarla karşı karşıyayız. Yapay zeka özellikle kaçınılmaz olarak radikal değişimlere karşı en savunmasız olanları, işgücünü, etkileyecek. MIT’nin inisiyatifi, Amerika’nın bu zorlukları çözmesine, 21. yüzyıl ve sonrasında bilgi işlem ve yapay zekayı yönetmesine yardımcı olacak” dedi.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ