Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam MLP Care ve Enlitic klinik yapay zeka modelleri geliştirecek - İş-Yaşam Haberleri

        Medical Park ve Liv Hospital markalarını bünyesinde barındıran MLP Care ile San Francisco merkezli yapay zeka geliştiricisi Enlitic, klinik yapay zekâ alanında stratejik ve çok yönlü bir iş birliğine imza attı. Doktorlar için karar destek sistemi olarak çalışan ve hastalarının durumlarını daha hızlı ve daha doğru şekilde teşhis etmelerine yardımcı olan yapay zekâ yazılımları geliştiren Enlitic ve MLP Care'in işbirliği kapsamında, hem yerli hem de ileri seviye sağlık hizmeti almak üzere MLP Care’in hastanelerine başvuran çok sayıda yabancı hasta için, Enlitic’in yapay zekâ yazılım teknolojisi kullanılarak derin öğrenme modelleri geliştirme, eğitme ve doğrulama süreçleri hayata geçirilecek.

        REKLAM

        Geliştirilen yapay zekâ modellerinin kullanıma alınması ile görüntülüme ve tanı aşamaları hızlanacak, süreçlerin eksiksiz ve hata payları minimuma indirilmiş şekilde işlenmesi sağlanacak.

        Öncelikli olarak MLP Care’in bünyesinde yer alan hastanelerde kullanılmaya başlanacak olan yapay zekâ modellerinin önümüzdeki dönemde Doğu Avrupa ile Orta Asya’daki birçok ülkenin sağlık sistemine entegre edilmesi sağlanacak.

        YAPAY ZEKÂ MÜKEMMELİYET MERKEZİ KURULACAK

        Enlitic ve MLP Care’in işbirliği kapsamında yapay zekâ modellerinin geliştirilmesi ve öğrenme süreçlerinin kolaylaştırılması amacıyla Yapay Zekâ Mükemmeliyet Merkezi kurulması da yer alıyor. GPU (grafik işleme ünitesi) özellikli veri merkezini de bünyesinde barındıracak Yapay Zekâ Mükemmeliyet Merkezi’nde veri bilimi ve mühendislik alanında uzman personel görev yapacak.

        Yalnızca Türkiye’nin değil, Doğu Avrupa ve Orta Asya coğrafyasında alanının ilki konumunda olacak merkez ile geliştirilecek modeller sayesinde yapay zekânın küresel sağlık sistemine entegrasyonunda önemli bir aşama kaydedilmesi hedefleniyor.

        MLP Care iş birliği ile iş ortakları arasına bir yenisi ekleyen Enlitic, daha önce Avustralya merkezli lider sağlık hizmeti sağlayıcısı Capitol Health, Japonya merkezli küresel holding Marubeni Corporation, Japonya merkezli çok uluslu teknoloji şirketi Konica Minolta ve ABD’de faaliyet gösterenküresel kanser merkezlerinin sahibi HealthCare Solutions gibi global ölçekte prestijli kurumlarla iş birliklerine imza atmıştı.

        Enlitic'in ileri düzey teknolojisinden yararlanarak, kurumun sağlık hizmetleri, tıp eğitimi ve Ar-Ge çalışmalarının kalitesini daha üst noktalara taşımak istediklerini ifade eden MLP Care Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Dr. Muharrem Usta, “Enlitic’in sınıfının en iyisi derin öğrenme modelleri ve birlikte geliştireceğimiz Yapay Zekâ Mükemmeliyet Merkezimiz klinik alandaki yeteneklerimizi daha üst seviyeye taşımamıza ve Avrupa ile Orta Asya’daki operasyonlarımızı büyütmemize katkı sağlayacak.” dedi

        Yapay zekâ geliştirmede MLP Care ile stratejik ortaklık yapmaktan heyecan duyduklarını dile getiren Enlitic CEO’su Kevin Lyman “Yapay Zekâ Mükemmeliyet Merkezimizin geliştirilmesini de kapsayan MLP Care ile iş ortaklığımız şüphesiz sağlık hizmetlerini bir üst seviyeye taşıyacak, temel yaklaşımımızı destekleyecek ve bölgedeki konumumuzu güçlendirecektir” şeklinde konuştu.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ