Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Enerji Akaryakıt İNDİRİM YOLDA! Benzin, motorin ve LPG'ye indirim geldi mi, fiyatlar düştüm mü? Güncel benzin, mazot motorin ve LPG litre fiyatı ne kadar oldu, kaç TL? - Enerji Haberleri
        1

        Akaryakıt fiyatlarında indirim beklentisi enerji piyasası temsilcileri tarafından konuşuluyor. Ukrayna Rusya savaşının etkisiyle brent petrol fiyatlarındaki artış benzin, motorin ve LPG fiyatlarının yükselmesine neden olmuştu. Brent petrol varil fiyatı düştü, gözler benzin ve motorin fiyatlarına çevrildi. İşte güncel LPG, motorin ve benzin fiyatları...

        2

        MOTORİN, BENZİN VE LPG'YE İNDİRİM VAR MI?

        Güncel akaryakıt fiyatları sektör temsilcileri tarafından konuşuluyor. Brent petroldaki düşüşe bağlı olarak motorin fiyatlarında indirim bekleniyor ancak benzin için bir fiyat değişikliğinin gndemde olmadığı söyleniyor.

        3

        EPGİS FİYAT PAYLAŞIMINI DURDURDU

        Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Yılmaz’ın çağrısı üzerine akaryakıt sektörünün dağıtım ve bayii dernek temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşen toplantı geçtiğimiz günlerde yapıldı.

        Toplantının ardından yapılan açıklamada 'tavan fiyat' uygulamasının yeniden gündeme gelebileceği bildirildi. Rusya-Ukrayna savaşının patlak vermesi ile petrol fiyatlarında yaşanan yükseliş akaryakıta zam olarak yansımış, EPDK ve Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS) arasında tartışmanın fitilini ateşlemişti.Karşılıklı açıklamaların ardından, EPGİS hakkında suç duyurusunda bulunulmuş, EPGİS de sosyal medya üzerinden yaptığı akaryakıt fiyatı duyurularına ara vermişti.

        Karşılıklı açıklamaların ardından, EPGİS hakkında suç duyurusunda bulunulmuş, EPGİS de sosyal medya üzerinden yaptığı akaryakıt fiyatı duyurularına ara vermişti.

        4

        BENZİN FİYATLARI GÜNCEL

        Güncel piyasalara göre 8 Nisan Cuma günü benzinin litresi İstanbul'da ortalama 19,00 liradan, Ankara'da 19,08 liradan, İzmir'de ise 19,10 liradan satışa sunuluyor.

        5

        MOTORİN FİYATLARI GÜNCEL

        Güncel piyasalara göre 8 Nisan Cuma günü motorinin litresi İstanbul'da ortalama 21,27 liradan, Ankara'da 21,35 liradan, İzmir'de ise 21,37 liradan satışa sunuluyor.

        6

        LPG OTOGAZ LİTRE FİYATI

        Güncel piyasalara göre 8 Nisan Cuma günü LPG otogazın litresi İstanbul'da ortalama 11,67 liradan, Ankara'da 11,83 liradan, İzmir'de ise 11,66 liradan satışa sunuluyor.

        Haberi Hazırlayan: Elif Avcı

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ