Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güncel MSÜ tercih sonuç tarihi 2022: MSÜ tercih sonuçları ne zaman, hangi tarihte açıklanacak? MSÜ tercih sonuçları belli oldu mu?
        1

        MSÜ tercih sonuçları tarihi, Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavına katılım sağlayan binlerce vatandaş tarafından araştırılıyor. 18 Nisan 2022 tarihinde başlayan MSÜ tercihleri sona erdi. Tercih işlemlerini gerçekleştiren adayların gündeminde “MSÜ tercih sonuçları ne zaman, hangi tarihte açıklanacak?” sorusu yer alıyor. Gözler 2022 MSÜ tercih sonuçlarına çevrildi. İşte, konuyla ilgili merak edilenler…

        2

        MSÜ TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

        MSÜ tercih sonuç tarihi hakkında henüz resmi bir açıklama bulunmuyor. Millî Savunma Üniversitesi Askerî Öğrenci Aday Tercih İşlemleri sona erdi.

        3

        Geçtiğimiz yıl tercih işlemleri 30 Nisan ile 19 Mayıs günleri arasında gerçekleştirilmişti, MSÜ tercih sonuçları ise 11 Haziran 2021 tarihinde açıklanmıştı. MSÜ tercih sonuçlarının Haziran ayı içeririsinde açıklanması bekleniyor.

        4

        MSÜ YERLEŞTİRME NASIL YAPILACAK?

        Millî Savunma Üniversitesi yerleştirme işlemleri Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokulları tarafından ayrı ayrı değerlendirmeler sonucunda gerçekleştirilecek. Harp Okullarına yerleşme hakkı kazanan ve intibak eğitimine katılıp ayrılan adayların Meslek Yüksek Okulları tercihleri geçerli sayılmayacak.

        5

        Adaylar, Aday Değerlendirme Puanı ve tercih öncelikleri dikkate alınarak yerleştirilecekler. Ek Yerleştirme sürecinde ise intibak eğitimlerinin belirlenen zamanda, etkin olarak icrası ile Asb.MYO ve Harp Okullarının belirlenen zamanda eğitim ve öğretime başlayabilmesi maksadıyla okullardaki eksik kontenjanlarda tercih önceliğine bakılmaksızın tercihleri arasında bulunması halinde sırası gelen adaylar ilgili okullara yerleştirilecektir. Asb.MYO ve Harp Okulları tercihleri olan adaylardan Harp Okulları intibak eğitimine katılım sağlayan hiçbir aday Asb.MYO tercihlerinde sıra gelse dahi geçiş yapamayacaktır.

        Haberi Hazırlayan: Elif Büşra Cebeci

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ