Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim MSÜ tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? 2022 Milli Savunma Üniversitesi MSÜ tercih sonuçları açıklandı mı? MSÜ tercih sonuçları nasıl öğrenilir?
        1

        Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından gerçekleştirilen 2022 Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı (MSÜ) tercihleri alındı. Tercih işlemlerinin alınmasının ardından adaylar MSÜ tercihleri sonuçları açıklandı mı? Sorusuna yanıt arıyorlar. İşte MSÜ tercih sonuçları tarihi ve sorgulama ekranı hakkında merak edilenler...

        2

        MSÜ TERCİH SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

        18 Nisan - 13 Mayıs tarihleri arasında tercih işlemleri gerçekleştirilen MSÜ tercih sonuçları henüz açıklanmadı.

        3

        MSÜ TERCİH SONUÇLARI 2022 NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

        MSÜ 2022 tercih sonuçların bu yıl 17 Haziran 2022 Cuma günü tarihinde açıklanacak.

        4

        MSÜ TERCİHLERİ SORGULAMA EKRANI

        Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) bünyesinde yer almak isteyen öğrencilerin tercih sonuçları https://personeltemin.msb.gov.tr/ sitesinde açıklanacak.

        MSÜ TERCİHLERİ SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

        5

        YERLEŞTİRME NASIL YAPILACAK?

        Yerleştirmede Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokulları kendi içinde ayrı ayrı değerlendirmeye alınacaktır. Harp Okullarına yerleşmeye hak kazanıp intibak eğitimine katılıp ayrılan adayların Meslek Yüksek Okulları tercihleri dikkate alınmayacaktır.

        6

        Adaylar "Yerleştirme İşlemleri" süresince tercih öncelikleri ve Aday Değerlendirme Puan (ADP) sıraları dikkate alınarak yerleştirileceklerdir. "Ek Yerleştirme" sürecinde ise intibak eğitimlerinin belirlenen zamanda ve etkin olarak icrası ile Harp Okulları ve Asb.MYO'ların belirlenen zamanda eğitim ve öğretime başlayabilmesi maksadıyla okullardaki eksik kontenjanlarda tercih önceliğine bakılmaksızın tercihleri arasında bulunması halinde sırası gelen adaylar ilgili okullara yerleştirilecektir. Harp Okulları ve Asb.MYO tercihleri olan adaylardan Harp Okulları intibak eğitimine katılan hiçbir aday Asb.MYO tercihlerinde sıra gelse dahi geçiş yapamayacaktır.