Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Fethiye'de dalış teknesi battı

        Muğla'nın Fethiye ilçesi açıklarında bir dalış okuluna ait tekne battı. Dalış için bölgeye geldikleri belirtilen Sabancı Üniversitesi öğrencisi 71 kişilik grup ile teknenin 7 mürettebatı kurtarıldı.

        Habertürk Haber Merkezi'nden Erdoğan Cankuş'un aktardığı bilgilere göre, sabah saatlerinde bazı vatandaşlar Kayaköy Mahallesi yakınlarında mülteci teknesinin battığı yönünde ihbarda bulundu. İhbar üzerine bölgeye Sahil Güvenlik Komutanlığı'na ait 5 bot, bir uçak ve bir helikopter ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na ait iki hücumbot ve bir helikopter gönderildi. Arama çalışmalar sonucunda Kayaköy yakınındaki Afkule Manastırı arkasında bulunan Türk Hamam Koyu civarında tekne battığı belirlendi. Batan Mer-May adlı teknenin mültecileri taşımadığı ve dalış okuluna ait olduğu tespit edildi.

        İYİ YÜZMELERİ SAYESİNDE KURTULDULAR

        Teknede Sabancı Üniversitesi öğrencisi 71 kişi olduğu öğrenildi. Üniversitenin geleneksel hale getirdiği 4 gece 5 günlük Bahar Tatili Dalışı ve Mavi Tur etkinliği kapsamında bölgeye gelen öğrenciler, iyi birer yüzücü olmaları sayesinde teknenin su alıp batmasının ardından yakındaki kayalıklara çıkmayı başardı. Ancak hava şartlarından ötürü büyük botun yanaşamadığı bölgeye küçük botlar yönlendirildi. Deniz Kuvvetleri, Sahil Güvenlik, jandarma ve UMKE tarafından yapılan çalışmalarla öğrenciler ve teknenin 7 mürettebatı gruplar halinde kurtarıldı. 2 kişi kıyıda bekletilen 112 Acil Sağlık ekiplerince ambulanslarla hastanelere kaldırıldı.

        Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, Sahil Güvenlik botunda arama kurtarma çalışmalarına bizzat katıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ