Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MUĞLA'daki bir konfeksiyon mağazasında okul kıyafeti alışverişi yapan şehit ailelerinin çocuklarından, para alınmıyor.

        Menteşe ilçesinin tarihi Arasta Çarşısı'nda faaliyet gösteren bir konfeksiyon mağazası, eğitim-öğretim dönemi öncesi okul kıyafetleri satışına başladı. 1939 yılından bu yana 79 yıldır faaliyetini sürdüren mağazanın müdürü Turcan Pektaş, şehit ailelerine okul kıyafetlerinin ücretsiz verildiğini söyledi. Pektaş, "Firma olarak vatan savunmasında canlarını hiçe sayarak şehit düşenlerin ailelerine sahip çıkmak, katkı koymak adına bu tür bir uygulama başlattık. Yaşam koşulları ortada. Dileyen şehit aileleri firmamıza gelerek bu uygulamadan yararlanabilirler" dedi.

        OKUL KIYAFETİ SEÇERKEN DİKKATLİ OLUNMALI

        17 Eylül 2018 Pazartesi günü başlayacak 20182019 eğitim-öğretim dönemi öncesi velilere okul kıyafeti seçimi konusunda uyarılarda bulunan Turcan Pektaş, çocukların hastalıklardan korunması için teri çeken yün ve pamuk ağırlıklı giysilerin tercih edilmesi gerektiğini ifade etti. Polyester, naylon, akrilik gibi ipliklerle dokunmuş kumaşların, teri iyi çekmediği için gribal enfeksiyonlara zemin hazırlayacağını belirten Pektaş, "Kıyafet seçiminde öğrenciler, terlediklerinde terlerini çekebilecek nitelikteki kumaşlardan üretilmiş ürünler giymeli. Okul üniformaları sadece renk ayrımlarıyla belirlenmemeli, kumaş nitelikleri de göz önünde bulundurulmalıdır" diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muğla haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muğla Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler