Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Muğla'nın Menteşe ilçesinde, 44 yaşındaki engelli Murat Metin sattığı mendillerin gelirini Çocuk Esirgeme Kurumu'na bağışlıyor.

        Muğla'da küçükken geçirdiği rahatsızlık sonucu tekerlekli sandalyeye mahkum olan 44 yaşındaki engelli Murat Metin örnek bir davranışa imza attı. Metin ilk olarak Muğla Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'ne giderek toplumsal bir çalışma yapmak istediğini söyledi. Ardından Muğla Valiliği ile iletişime geçen engelli Murat Metin, mendil satıp, gelirini Çocuk Esirgeme Kurumu'na bağışlama kararı aldı. Engelli vatandaş Muğla Cumhuriyet Meydanı'nın hemen yanında, hem sosyalleşmek, hem de toplumsal bir iş yapmak için stant açtı.

        Murat Metin, “Sosyal Hizmetlerin müdürü vardı. Ben de orada 'bir şeyler yapmak istiyorum' dedim. Bana 'Halk Eğitime git orada boya yap' dediler. Almadılar beni oraya. Ben de mendil satmaya karar verdim. 'Mendil satayım, çocuk esirgeme kurumuna bağışlayayım' dedim” dedi.

        Engelli vatandaşa yardımcı olan Mustafa Korkmaz ise, “Kardeşimi 10 yıldan beri tanıyorum. Kendisi engelli olduğu halde satışlar yaparak örnek olayım diye uğraşıyordu. Yaklaşık 2 aydır yine benim yanıma geliyor. 'Ben engelli olmama rağmen bir şeylerle uğraşmak istiyorum' diyor. 'Halkla kaynaşmak istiyorum' diyor. 'Konuşmak istiyorum' diyor. Kardeşimiz engelliler için örnek birisi" diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muğla haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muğla Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler