Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Gökova Adile Mermerci Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinden oluşan Gökova Roket Takımı bu sene çoğunluğu üniversiteler olmak üzere 571 takımın yarıştığı roket kategorisinde Türkiye 2'ncisi oldu.

        Gökova Adile Mermerci Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğretmeni Can Gökovalı öncülüğünde Uzay ve Havacılık Kulübü öğrencileri geçtiğimiz yıl ilki düzenlenen ve 550 binden fazla ziyaretçisiyle dünyanın en büyük ikinci havacılık etkinliği olan TEKNOFEST İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivalinde “alçak irtifa roket atışlarıyla” birinci olmuştu.

        571 takım arasından finale kaldılar

        Alçak irtifa için 341, yüksek irtifa için 230 olmak üzere katılım sağlayan toplam 571 takım arasından ön değerlendirme süreçlerini başarıyla geçen 79 takımdan biri olan Gökova Roket Takımı , 4 10 Eylül tarihleri arasında Tuzgölü’nde düzenlenen finallerde roketlerini ateşledi. Buradaki başarılı atışlarıyla göz dolduran Gökova Roket Takımı, Atatürk Havalimanı’nda düzenlenen TEKNOFEST İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’nde açıklanan sonuçlarla yüksek irtifa roket kategorisinde Pamukkale Üniversitesi öğrencileri ve öğretim görevlilerinden oluşan Hazar takımının ardından Türkiye 2'ncisi oldu.

        Pervin Töre’den Milli teknoloji vurgusu

        Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Birçok farklı alanda, her yaş grubundan yetenekli ve teknolojiye meraklı gençlerin teknolojiye ilgisini artırarak Türkiye’de millî teknoloji üretimini teşvik etmeyi amaçlayan İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’nde 2'nci kez kürsüye çıkarak bizleri gururlandıran öğrencilerime ve onlara havacılığı sevdiren, rol model olan öğretmenime ve okul müdürüme teşekkür ediyorum.. Sayın Valimizin katkılarıyla, Yeni nesillerin ilgi alanları doğrultusunda kendini geliştirerek yerli ve millî üretime katkı sağlayan bireyler olarak yetişmesini için Muğla’da tüm meslek liselerimizde çalışmalarımız devam ediyor. Bu sene mesleki eğitimde bir çok başarıya Muğla olarak imza atacağız" dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muğla haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muğla Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler