Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ali GÜNDOĞAN / MARMARİS (Muğla), (DHA)- MUĞLA'nın Marmaris ilçesinde polis, jandarma, doktor ve zabıtadan oluşan özel ekipler, 15 Haziran'dan sonra dükkanlarını açan yiyecek-içecek satışı yapan mekanları denetimlerini sürdürüyor. 

        Marmaris'te normalleşme süreciyle yeniden hizmet vermeye başlayan restoran, kafeterya, büfe ve paket servis yapan işletmelerin denetimi için ekip kuruldu. Polis, jandarma, doktor, zabıtadan oluşan ekip, 15 Haziran'dan sonra dükkanlarını açan yiyecek-içecek satışı yapan mekanları denetimlerini sürdürüyor. İlçe merkezindeki toplam 200 restoran, kafeterya, beach club ve büfe 11.0018.00 saatleri arasında denetleniyor. Günde ortalama 20 işletme denetleyen ekip, dün öğleyin ilçenin 11 kilometre kırsalında bulunan İçmeler Mahallesi Altın Sahil mevkiindeki işletmeleri denetledi. Ekipler, mekanların girişinde ateş ölçer olup olmadığını, personelin maske ve eldiven takıp takmadığını kontrol etti. Masa düzenlerinin sosyal mesafe kuralına uygun olup, olmadığı incelendi. Bazı restoranların işlettiği plajlar da sıkı denetimden geçti. Plajlarda şezlonglara konulan minderlerin yıkanabilir olup, olmadığı kontrol edildi. Ayrıca işletmeler bir kişi kalktığında yerine yeni şezlong minderi konulması konusunda uyarıldı.

        Günlük denetlenen 20 restoran, kafeterya ve plaj işletmelerinin yarısında alınan tedbirlerin eksik olduğu tespit edildi. Eksikleri bulunan işletmeler uyarıldı, haklarında tutanak tutulup, Marmaris İlçe Hıfzıssıhha Kurulu'na teslim edildi.

        İçmeler Mahallesi Altın Sahil mevkiinde 20 yıldır restoran ve plaj işletmeciliği yapan Mehmet Tik, "Bize gelen genelge kapsamında tüm tedbirlerimizi aldık. Denetimi yapan ekipler sizlerin de duyduğu gibi teşekkür ederek ayrıldı. Herkes sağlık kurallarına uyarsa sorunlar daha da azalır" dedi.DHA-Genel Türkiye-Muğla / Marmaris Ali GÜNDOĞAN

        2020-07-07 11:28:20

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muğla haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muğla Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler