Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kaçak yapıyla mücadele çalışmaları kapsamında Menteşe ilçesi Sarnıç Mahallesi Akbük mevkiinde gerçekleştirilen birinci etap planlı yıkım çalışmaları Menteşe Belediyesi ekiplerince tamamlandı.

        Yerli ve yabancı turistler ile yatların günübirlik tatil için tercih ettikleri Akbük koyunda 32 imara aykırı yapı ve bina için yıkım kararı çıkmıştı. Yıkım kararının ardından Pazartesi günü Menteşe İlçe Jandarma ekiplerinin güvenlik önlemleri altında başlayan yıkımlarda birinci etap tamamlandı.

        Menteşe ilçesinin denize kıyısı olan tek yerleşim bölgesi, mavi ile yeşilin kucaklaştığı ve sahip olduğu doğal güzellikleriyle Özel Çevre Koruma Alanı sınırları içerisinde yer alan Akbük Koyu’nda kaçak yapılaşmaya yönelik mücadelenin tüm kamu kurum ve kuruluşlarıyla işbirliği içinde devam edeceği açıklandı.

        32 imara aykırı binadan 20'si yıkıldı

        Menteşe Belediyesi tarafından Pazartesi günü başlayan imara aykırı deniz manzaralı yapılardan 16’sının yıkımı Menteşe Belediye ekipleri tarafından gerçekleştirildi. 9 yapı sahibi yürütmeyi durdurma kararı için başvururken, 2 yapı sahibinin davası devam ediyor. 4 yapı sahibi yıkımı kendisi gerçekleştirirken, bir kaçak binanın ise orman arazisi içinde olduğu için yıkım kararı Muğla Orman Bölge Müdürlüğü’ne gönderildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muğla haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muğla Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler