Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Koronavirüs (Covid19) salgını tedbirleri kapsamında başlattığı yerli üretim çalışmaları ile ata tohumlarına sahip çıktıklarını ifade eden Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, işçilerle birlikte ata tohumundan üretilen yerli domates, biber, patlıcan, salatalık, yayla kavunu ve yayla karpuzu fidesinin dikim törenine katıldı.

        Menteşe Belediyesi Ortaköy Mahallesinde Belediyenin mülkiyetindeki serasında Covid19 salgın tedbirleri kapsamında tarım arazilerinde yerli ata tohumu çalışmasına başlamıştı.

        Başkan tarlaya indi

        Kafaca Mahallesindeki 7 dönümlük tarım arazisinde işçilerle birlikte tarlaya inen, fide dikim törenine katılan Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, “Menteşe bir tarım kenti. Çalışmalarımız ve projelerimize de bu doğrultuda planlıyoruz. Yerli Ata tohumlarımıza sahip çıkıyor, üreticilerimize sahip çıkıyoruz. Bu kapsamda, geçtiğimiz yıl pandemi sürecinde önceliğe aldığımız yerli üretim çalışmalarımıza bu yıl da devam ettik. Kafaca Mahallemizdeki 7 dönümlük tarım arazimize yine kendi seramızda ürettiğimiz 55 bin yerli ata tohumu domates, biber, patlıcan, biber, salatalık, yayla kavunu ve yayla karpuzu fidesini toprakla buluşturduk. Bu tohumların içinde Büyükşehir Belediyemizin Ata Tohum Merkezinde temin ettiğimiz yerli tohumlar da bulunuyor. Ayrıca kuraklık uyarısı yapılan Muğla’mızda dikilen fidelerimizi yağmurlama sistemiyle suluyor, tasarruf sağlıyoruz” dedi.

        Kadın üretici kooperatiflere destek

        Sağlıklı bir geleceğe, iyi planlanmış tarım uygulamaları ile ulaşabileceklerini kaydeden Başkan Gümüş “Geleceğimiz üretimde. Çocuklarımıza iyi bir gelecek bırakmak istiyorsak bunu yerli ata tohumlarımıza sahip çıkarak, onları üreterek ve toprağımızı işleyerek ulaşabiliriz. Salgın süreci tarımsal üretimin ve yerli tohumun ne kadar önemli olduğunu ortaya koydu. Bizim bugün tarlaya diktiğimiz bu ürünlerin hepsi yerli ata tohumu. Buradan elde ettiğimiz yerli ürünleri ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaştırdığımız gibi aşevimizde yemek yapımında da değerlendireceğiz. Gelirinin büyük bir kısmını tarımdan elde eden bir kentte yaşıyoruz. Bereketli topraklarımız var. Bu bilinçle ata tohumlarımıza sahip çıkacak, üreticilerimize özellikle kadın üretici kooperatiflerine destek olmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

        Menteşe Belediyesi’nin kendi serasında ürettiği 55 bin ata tohumu sebze fidesi Hasat Şenliğinde toplanacak.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muğla haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muğla Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler