Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Mehmet ÇİL/ DATÇA (Muğla), (DHA)MUĞLA'nın Datça ilçesi açıklarında, tur teknesi ile koyları gezen tatilciler tarafından ölü yunus bulundu. Deniz yüzeyinde kokmuş ve yer yer çürümeye yüz tutmuş olarak bulunan ve tekneye alınan yunusta, kesici alet izine rastlanılmadığı belirtildi. 

        Datça Amatör Denizciler ve Gemi Adamları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hacı Dağ, 'Monamour Ela 2' isimli tur teknesi ile saat 11.00 sıralarında Datça Yarımadası'nın Akdeniz'e kıyı koylarına gezi düzenledi. Tur kapsamında, İnceburun Koyu'na gelindiğinde, ölü yunus olduğu fark edildi. Başkan Dağ, 1,5 metre uzunluğunda ve yaklaşık 50 kilo ağırlığındaki yunusu tatilcilerin de yardımıyla teknenin platformuna aldı.

        Ölü yunusu incelediklerini belirten Hacı Dağ, "Balığın uzun süre önce öldüğünü tahmin ediyorum. Üzerinde herhangi bir darp ya da yara izi görmedik. Çürümüş olduğu ve çok koktuğu için aksam dönüş saatine kadar yanımıza alamadık. Hijyenik olmayacağını düşünerek tekrar denize bıraktık" dedi.DHA-Güvenlik Türkiye-Muğla / Datça Mehmet ÇİL

        2021-07-16 13:20:29

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muğla haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muğla Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler