Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kurban Bayramı tatilinde 4 milyona yakın yerli turisti ağırlayan Muğla’ya araç girişi halen devam ediyor.

        Muğla Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri sorumluluk bölgelerinde sıkı bir denetim uygularken, Muğla’ya tatil amacıyla gelen sürücülere bilgilendirme broşürü dağıtıyor. Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan broşürlerde ‘Kemerinle, dikkatinle, kaskınla yol ver hayata’ uyarısı bulunuyor.

        Sürücülere broşür dağıtılıyor

        Menteşe ilçesi girişinde bulunan uygulama noktasında Marmaris, Datça, Dalaman, Fethiye gibi turistik ilçelere seyreden sürücülere trafik ekiplerince hem bilgilendirme broşürü dağıtılıyor, hem de sözlü olarak sürücüler uyarılıyor.

        315 personel görev yapıyor

        İçişleri Bakanlığı’nın ‘2021 yılı Kurban Bayramı Trafik Tedbirleri’ kapsamında Muğla’da 20 sivil ekip, 40 motorize ekip, 105 resmi ekip, 45 yaya personel olmak üzere toplam 165 ekip ve 315 personel görev yapıyor. Bakanlığın 180 günlük üç aşamalı eylem planı kapsamında bilgilendirme, denetleme ve algılama konularında sürücüler bilgilendiriliyor.

        Otobüslerde sivil personel görevlendirildi

        Muğla Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından 6 sivil trafik polisi şehirlerarası otobüslerde, Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından da 6 sivil trafik personeli şehir içi taşımacılıkta otobüslerde emniyet kemeri kullanımına iliştin görevlendirildi.

        Havadan denetimler sürecek

        Muğla’da özellikle trafik akışının yoğunlaştığı Bodrum, Marmaris, Menteşe ve Fethiye gibi turistik ilçelerde Kurban Bayramı süresince ‘Uçan Göz’ olarak bilinen ve Emniyet Genel Müdürlüğü Havacılık Daire Başkanlığı tarafından Muğla’ya yaz aylarında görevlendirilen helikopter sürekli denetim yapacak. Yakalanma algısının geliştirilmesine yönelik hem karadan, hem de havadan bayram süresince vatandaşların can ve mal kaybının önlenmesine yönelik denetimler sürecek.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muğla haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muğla Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler