Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Muş’ta Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE) ile İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekiplerince "13 Ekim Uluslararası Afetlerin Azaltılması Günü" dolayısıyla deprem tatbikatı yapıldı.

        İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ile Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE) ekipleri tarafından kentteki Sunay Mahallesi'nde bulunan bir metruk binada gerçekleştirilen tatbikatta, senaryo gereği 6.1 şiddetinde meydana gelen depremde, iki vatandaş göçük altında kaldı. Kısa sürede olay yerine gelen AFAD ekipleri, yaralıların yerini tespit ederek, çalışmalar başlatıp göçük altından çıkardı. Olay yerinde bulunan UMKE ekipleri de, depremzedelere ilk müdahaleyi yaptı. Yaralılar, sedyeye konularak ambulansla hastaneye sevk edildi.

        Gerçekleştirilen tatbikat ile ilgili açıklamalarda bulunan AFAD Şube Müdürü Maşallah Yıldız, “Dünya Afet Risklerinin Azaltılması Günü, Birleşmiş Milletler Genel Kurulunun onayı ile 1989 yılında başlamıştır ve 13 Ekim günü olarak belirlenmiştir. Bunun için AFAD olarak; ‘afet olduktan sonra ne yapacağız? sorusu yerine, afet olmadan önce neler yapacağız?’ sorusuna özel önem ve ağırlık veriyor, çalışmalarımızı da yoğunlukla bu yönde yürütüyoruz” dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muş haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muş Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler