Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MUŞ'un güneyinde, Kurtik Dağı çevresinde bulunan 9 köy ve 12 mezra yolunun açık tutulması için İl Özel İdaresi ekipleri, 24 saat karla mücadele çalışması yapıyor. Deniz seviyesinden 2500 metre yükseklikteki Kurtik Dağı çevresindeki yerleşim yeri yolunda, fırtınanın da etkisiyle biriken ve yer yer 610 metreyi bulan kar, ekiplerce temizleniyor.

        Kapanan köy yollarının açılması için çalışmalarını sürdüren Muş Özel İdaresi ekipleri, 9 köy ve 12 mezraya ulaşımın sağlandığı, yaklaşık 110 kilometrelik Üçevler grup yolunda, zorlu mücadele veriyor. Yer yer 10 metreyi bulan karları temizlemeye çalışan ekipler, tipi ve fırtına engelini de aşmaya çalışıyor. İş makineleriyle 2 gündür kar yağışı ve tipi altında mücadele ettiğini belirten Osman Korkmaz, tipi ve fırtınanın işlerini zorlaştırdığını söyledi.

        İl Özel İdaresi ekiplerinin kış süresince yol nöbeti tuttuğunu belirten Ağıllı köyünün muhtarı Abdüsselam Dinçer ise 9 köy ile 12 mezraya ulaşımn sağlandığı yolun, bölgenin zorlu etabını oluşturduğunu söyledi. Muhtar Dinçer, ekiplere özverileri dolayısıyla teşekkür ettiğini de dile getirdi. Köylere yolcu taşıyan minibüs sürücüleri Nazmi Çavuş ve Burhan Şen de ekiplerin, ulaşımın rahat sağlanması için büyük çaba gösterdiklerini kaydetti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muş haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muş Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler