Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Kültür-Sanat Fotoğraf National Geographic, 2018'in en iyi fotoğraflarını paylaştı
        1

        2018 yılının sonlarına geldiğimiz şu günlerde National Geographic yılın en güzel fotoğraflarını seçti ve bizlerin beğenisine sundu. Her yıl geleneksel olarak düzenlenen yarışmada büyük ödülü kazanan fotoğrafçı Jassen Todorov oldu. San Francisco Eyalet Üniversitesi'nde müzik profesörü olan Todorov, ABD'nin California eyaletindeki Mojave Çölü'nde sıralanan yüzlerce Volkswagen ve Audi marka arabayı çektiği fotoğrafla ödüle layık görüldü. Bilindiği üzere Volkswagen, araçların egzoz emisyon değerlerini manipüle etmesi nedeniyle 15 milyar dolar ceza ödemek zorunda kalmıştı.

        2

        Halkın seçimi kategorisinde, Thomas Vijayan dereceye girdi. Anne çitanın, yavru bir geyiği kovalarken çektiği fotoğrafla övgü toplayan Vijayan'ın dediğine göre minik geyik, çita tarafından serbest bırakılıyor.

        3

        Tanzanya'nın Mara Nehri'nde çektiği antiloplar Pim Volkers'a Yaban Hayatı kategorisinde birincilik getirdi.

        4

        Jonas Beyer, Yaban Hayatı kategorisinde ikinciliğe layık görüldü.

        5

        Alison Langevad da aynı kategoride üçüncü seçildi.

        6

        Rucca Y Ito 'Mekanlar' kategorisinde birinci oldu. Fotoğraftaki Japonya'nın Biei-cho şehrinde bulunan Blue Pond adlı gölet, dünyanın dört bir yanından gelen turistleri çekiyor. Kış aylarında donan gölet, yakındaki aktif yanardağ olan Tokachi'nin nehir kirliliğini önlemesi için yapıldı.

        7

        Texas'ta fırtına nedeniyle kırmızı kumla kaplanan Ford marka aracın fotoğrafını çeken Nicholas Moir, Mekanlar kategorisinde ikincilik elde etti.

        8

        Christian Werner ise aynı kategoride üçüncü oldu.

        9

        Halkın seçimi kategorisinde dereceye giren David Odisho'nun pamuk tarlaları ve sis dalgalarını ölümsüzleştirdiği çalışması.