Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya NATO, TSK'nın başvurusu üzerine Yunan gazetesindeki haberi tekzip etti

        NATO Deniz Komutanlığınca, İtalya'nın ev sahipliğinde 6-16 Mart'ta düzenlenen Dynamic Manta-2018 tatbikatına, Deniz Kuvvetleri Komutanlığına ait TCG Gaziantep fırkateyni, TCG Preveze denizaltısı ve bir deniz karakol uçağı katıldı. TCG Gaziantep, tatbikat kapsamında yürütülen denizaltı tespit ve teşhis faaliyetlerinde etkin olarak yer aldı.

        AA'nın aktardığına göre; Yunanistan'ın yüksek tirajlı gazetelerinden Kathimerini'de 11 Mart'ta, "Ankara ile Kıbrıs Münhasır Ekonomik Bölgesi Üzerinde Deniz Savaşları" başlığıyla yayımlanan gerçek dışı haber dikkati çekti.

        Haberde, "Türk unsurunun, NATO'nun Dynamic Manta tatbikatına müdahale ettiği değerlendirilen Rus denizaltısına karşı, verilen görevi yerine getirmediği" iddiası öne sürüldü.

        REKLAM

        Bunun üzerine Deniz Kuvvetleri Komutanlığınca, NATO Deniz Komutanlığı nezdinde girişimlerde bulunularak gerçek dışı ifadelerin yer aldığı haberin düzeltilmesi istendi.

        İlgili NATO komutanlığının basın yayın ve halkla ilişkiler birimi tarafından gerekli işlemlerin başlatılmasının ardından Kathimerini gazetesindeki haber tekzip edildi.

        Söz konusu gazetede dün İngilizce ve Yunanca "NATO harekat kontrolünde bulunan Türk gemisinin, verilen tüm inceleme görevlerinde yer aldığını" belirten bir düzeltme metni yayımlandı.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ