Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Neredeyse tüm insanların doğru sandığı yanlış bilgiler: Buna Mandela etkisi deniyor
        1

        Mandela etkisi; insanların büyük çoğunluğunun bir konu üzerinde aynı yanlış fikirlere sahip olması demek. Yani, herkes bir konu hakkında aynı şeyi biliyor ancak bu bilgi tamamen yanlış.

        Bu etkinin neden olduğu açıklanamıyor ancak bu Mandela etkisi örnekleri, bildiğiniz tüm gerçekleri sorgulamanızı sağlayabilir...

        2

        Monopoly logosundaki adamın gözünde bir mercek olduğunu düşünen çok insan var ancak yanılıyorlar. Sanıldığının askine adamın gözünde mercek yok.

        3

        Pikaçu'nun kuyruğunun ucunda siyah bir çizgi olduğunu düşünüyor olabilirsiniz ama yok! Çoğu insan aksine inansa da aslında bu da bir Mandela etkisi.

        4

        Meşhur Mona Lisa tablosunun hafifçe gülümsediği düşünülüyor ancak tabloya gerçek bir bakış attığınızda, Mona Lisa'nın ifadesiz bir yüzü olduğunu görüyorsunuz.

        5

        Geçtiğimiz günlerde, Britney Spears meşhur Toxic klibiyle ilgili bir açıklama yaptı. Fotoğrafta görülen bu elmasların ten rengi bir elbise olmadığını söyledi. Bu elmaslar, Spears'ın vücuduna tek tek yapıştırılmıştı.

        Hayranlar, bunun ten rengi bir elbise olduğuna yemin ediyor ancak klibi tekrar izleyince Mandela etkisini tam anlamıyla hissediyorsunuz!

        6

        Temel Reis'in sadece bir kolunda dövme değil, iki kolunda dövme var. Herkesin sadece tek bir kolda dövme olduğunu düşünüyor olması ne de tuhaf!