Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        NEVŞEHİR (AA) - Nevşehir, Kırıkkale ve Yozgat'ta, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yürüyüş gerçekleştirildi, meydanlarda etkinlik düzenlendi.

        Nevşehir Borsa Kavşağı'ndan mehter takımı eşliğinde başlayan yürüyüşe katılanlar, ellerinde Türk bayraklarıyla sloganlar atarak Diriliş Meydanı'na yürüdü.

        Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, AK Parti Nevşehir milletvekilleri Mustafa Açıkgöz ve Yücel Menekşe, Belediye Başkanı Atilla Seçen ile vatandaşların katıldığı yürüyüşün ardından meydanda anma programı düzenlendi.

        Şifa Camisi imam hatibi Mehmet Ali Aydemir'in Kur'an-ı Kerim okumasıyla başlayan programda, mehter takımı dinleti sundu.

        - Kırıkkale

        Kırıkkale'de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında "Milli Birlik Yürüyüşü" düzenlendi.

        Cumhuriyet Meydanı'nda başlayan yürüyüşe, Kırıkkale Valisi Mehmet İlker Haktankaçmaz, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

        Ellerinde meşaleler ve Türk bayrakları ile Atatürk Bulvarı, Ankara Caddesi ve Zafer Caddesi'nden geçerek başlangıç noktasına gelen grup, 100 metrelik Türk Bayrağı açtı.

        - Yozgat

        Yozgat'ta 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı'nda etkinlik düzenlendi.

        Etkinlik kapsamında saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu, şehitler için dua edildi.

        Yozgat Belediyesi Mehter Takımı'nın konserinden sonra Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, Yozgat milletvekilleri Yusuf Başer, Ali Keven ve İbrahim Ethem Sadef konuşma yaptı.

        Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Buluşması'nın gerçekleştirildiği 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ndeki konuşması Cumhuriyet Meydanı'na kurulan dev ekrandan izlendi.

        Etkinlik, Necip Karakaya'nın söylediği ilahilerle devam etti.

        Programa, Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Ataman, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey, İl Jandarma Komutanı Albay Bilgihan Yeşilyurt, Emniyet Müdürü Seçkin Çengeloğlu, POMEM Müdürü Şaban Kütükoğlu, siyasi parti ve sivil toplum kuruluş temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Nevşehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Nevşehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler