Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Girişimcilik Nijeryalı Kobo360 milyon dolarlık yatırım aldı - Girişimcilik Haberleri
        .png
        .png

        ABD, Avrupa ve Asya'dan alışık olduğumuz girişim yatırım haberlerinin en yenisi bu sefer Afrika'dan geldi. Nijeryalı lojistik girişimi olan Kobo360, 6 milyon dolarlık yatırım aldığını duyurdu. Girişimin aldığı yatırımı Gana, Togo ve Fildişi Sahili'ne genişlemek için kullanacağı belirtildi.

        Kamyon şoförleri ile şirketleri bir araya getiren pazar yeri uygulaması olarak faaliyet gösteren Kobo360, yatırımınıIFC-led, TLcom Capital ve Y Combinator'dan aldı. Gelinen noktada, mobil uygulamadan çıkarak bir platform haline geldiklerini kaydeden girişimin kurucusu Obi Ozor, küresel bir lojistik sistemi olmak istediklerini belirtti. Ürün taşımasına aracı olmanın yanında, şirketlere taşıttıkları ürünlerin takibini de sunduklarını kaydeden Ozor, bunun için kendi bünyelerinde bir yapay zeka yazılımı yarattıklarını aktardı. Tır sahibi olmanın masraflı bir seçenek olduğunu vurgulayan Kobo360 kurucusu Ozor, şirketlere maliyet avantajı sunduklarını bildirdi.

        REKLAM

        8 BİN SÜRÜCÜSÜ VAR

        Kobo360, Uygulama üzerinden taşınan malları sigortalayan girişim, tır sürücülerineçeşitli eğitimler veriyor ve aylık ortalama 5 bin dolara kadar kazanç sağlıyor.900 şirket ile çalışan Kobo360'ın sistemine 8 bin sürücü kayıtlı. Bu sürücülerin taşıdığı yükün toplam ağırlığı ise 155 milyon kilogram.

        Kobo360'ın hitap ettiği Nijerya'nın lojistik sektörü 6 milyar dolar büyüklüğünde. Sektörün yüzde 99.4'ü karayolu taşımacılığından oluşuyor.

        Afrika geneline ve oradanda dünyaya yayılmak isteyen isteyen girişimin hedeflediği sektörün büyüklüğü dünyada 8 trilyondoları buluyor. Lojistik sektörünün 2023 yılında ise 15 trilyondoları bulması bekleniyor.Pazarın büyüklüğü, Türkiye de dahil olmak üzere farklı coğrafyalardanbir çok girişimin rekabetine yol açmış durumda.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ