Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Kültür-Sanat Müzik Nikolay Lugansky Borusan Sanat'ta

        Ağırladığı birbirinden değerli solist ve şefler ile adından övgüyle söz ettiren Borusan Sanat, konser deneyimini dijitale taşıyan çevrimiçi video platformu borusansanat.tv üzerinden yayınladığı ücretsiz konser kayıtlarıyla, bu sezon da izleyicilerini buluşturmaya devam ediyor. Her hafta müzikseverlere keyifli bir program sunacak olan platformda ilk konser yayını 22 Ocak’ta başladı. Patrick Hahn yönetimindeki BİFO’nun Schreker, Rachmaninov ve Prokofiev’in yapıtlarını seslendirdiği ve başarılı piyanist Nikolay Lugansky’nin konuk olduğu bu konser, 29 Ocak tarihine kadar yayında olacak.

        Borusan Quartet’in, sahnesinde Albion Quartet’i ağırladığı 29 Ocak Pazar günü saat 11.30’da yayınlanacak konserde ise Say, Bartók ve Mendelssohn’un eserleri izleyenleri bekliyor. Konserin kaydı 29 Ocak-12 Şubat tarihleri arasında iki hafta süreyle yayında olacak.

        Saat 11.00’den itibaren yayında olacak konserde, Aydın Büke ve Serhan Bali’nin konser öncesi keyifli sohbetleri de izlenebilecek.

        REKLAM

        Borusan Sanat’ta Şubat ayı dopdolu!

        Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası dünyaca ünlü şef ve solistleri ağırlarken, Borusan Müzik Evi seçkin konser programıyla müzikseverlere keyifli bir müzik deneyimi yaşatmaya devam ediyor. Borusan Quartet ise güçlü bir seçki ile müzikseverlerle buluşmaya hazırlanıyor.

        Şubat ayının ilk konserinde yıldız sanatçılar!

        9 Şubat Perşembe günü saat 20.00’de Zorlu PSM Turkcell Sahnesi’nde gerçekleşecek konserde Belçikalı orkestra şefi Karel Deseure yönetiminde BİFO, sezonun en dikkat çekici programlarından birine imza atacak ve “zorluk tanımayan kemancı” Valeriy Sokolov’u konuk edecek.

        ÇEVRİMİÇİ GÖSTERİM / borusansanat.tv

        BORUSAN İSTANBUL FİLARMONİ ORKESTRASI

        22 Ocak 2023 Pazar 11.30

        Patrick Hahn şef

        REKLAM

        Nikolay Lugansky piyano

        AYDIN BÜKE ve SERHAN BALİ ile konser öncesi söyleşi

        11.00-11.30

        BİFO’nun Patrick Hahn’ın yönetiminde sizlerle buluşacağı bu konserde, 20. yüzyılda Rus besteciliğinde öne çıkan müzik devlerinden Rachmaninov ve Prokofiev’in yapıtıları, lirik kompozisyonel üslubuyla bilinen Franz Schreker’in “Schatzgräber Operası’ndan Senfonik İnterlüd”ü ile birleşecek.

        BORUSAN QUARTET & ALBION QUARTET

        29 Ocak 2023 Pazar 11.30

        Başarılarıyla adından söz ettiren iki yaylı çalgılar dörtlüsü, yeni sezonun bu ilk konserinde oda müziğinin mihenk taşı olarak görülen yapıtlara imza atıyor. Topluluğumuzun, Say’ın kendi hayatından yola çıkarak bestelediği Boşanma yapıtını yorumladığı bu konserde Albion Quartet, Bartók’un üç numaralı Yaylı Çalgılar Dörtlüsü’nü seslendiriyor. Bu dikkat çekici konser, sekizlinin Mendelssohn yorumuyla taçlanıyor

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ