Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Numan Kurtulmuş: Hepimiz aynı coğrafyanın insanlarıyız

        AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Ankara'nın Sincan ilçesinde ziyaretlerde ve vatandaşlarda istişarelerde bulundu.

        AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Ankara'nın Sincan ilçesinde ziyaretlerde ve vatandaşlarda istişarelerde bulundu. Kurtulmuş, "Türk'ü, Kürdü, Arabı,Sünni'yi, Şii'yi birbirinden ayıramadılar, çünkü hepimiz, aynı coğrafyanın insanlarıyız" dedi.

        Sincan'da ki programlarını gün boyu sürdüren, Atatürk caddesi esnafını ziyaret eden Kurtulmuş, cadde boyu tek tek bütün dükkanları ziyaret edip, selam verdi. Kurtulmuş'u karşılarında gören esnaf durumu şaşkınlıkla karşıladı. Esnafın dertlerini ve sıkıntılarını dinleyen Kurtulmuş, esnafla ve Sincanlı vatandaşlarla bol bol fotoğraf çektirdi.

        REKLAM

        Kurtulmuş, esnaf ziyaretinin ardından, Hakkari'de görev esnasında rahatsızlanan ve hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan, Şehit Meh00met Ali Korkmaz'ın, Sincan'da bulunan ailesini ziyaret etti.

        Evlat acısının, büyük bir acı olduğunu söyleyen Kurtulmuş, "Cenabı Allah, tamda ablamıza hitap ediyor. 'Sabredenlere müjdele' diyor. Onlara bir musibet isabet ettiğinde, bir musibet başlarına geldiğinde, biz Allah'tan geldik ve Allah'a döneceğiz. Hepimiz, Allah'tan geldik ve Allaha döneceğiz. Hay olan o dur, başı olmayan ve sonu olmayan sadece cenabı Allah'tır" diye konuştu.

        Daha öncesinde çok şehit cenazesine katıldığını anlatan Kurtulmuş, "Daha bir tane aile görmedim ki isyan etsin, 'Nereden başımıza geldi, lanet olsun' herkes 'Vatan sağ olsun' diyor. Bu milletin ne büyük bir millet olduğunu burada görüyoruz" ifadelerini kullandı.

        Şehit ailesini ziyaretinin ardından, Sincan'da ki programına devam eden Kurtulmuş, Ankara Serhatlılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin toplantısına katıldı. Toplantıda konuşan Kurtulmuş,Kars, Iğdır ve Ardahan'ın, Anadolu'nun en güzel köşelerinden olduğunu aktardı.

        REKLAM

        Yerel seçimlere 25 gün kaldığını belirten Kurtulmuş, "25 gün sonra, Türkiye bir yerel seçimi daha geride bırakacak. Her zaman sizin, sayın Cumhurbaşkanımıza, AK Parti'ye bu siyasi harekete vermiş olduğunuz desteği yakinen biliyor ve takdir ediyoruz. Allah hepinizden razı olsun. Sizlerin duaları ve desteği olmasaydı. Zaten, Türkiye'nin bu noktaları gelmesi kolay olmazdı" dedi.

        Önümüzdeki seçimlerin, yerel seçim olma özelliğini geride bıraktığını ve genel seçim havası kazandığını kaydeden Kurtulmuş, Türkiye'nin, yeni bir sisteme geçtiğini ve bu seçimde belediye başkanlarına karar vermenin ötesinde, seçmenlerin Türkiye'nin geleceğinin, hangi istikamette gideceğine karar vereceğinin altını çizdi.

        İttifakların, yeni sistemin doğası gereği olduğunu ve olacağını bildiren Kurtulmuş, şunları kaydetti:

        "Türkiye, önümüzdeki dönemde, iki partili bir sisteme değil. İki eksende gelişen bir siyasete şahit olacak. Bu eksenlerin birisinde, AK Parti'nin öncüsü olduğu,'Cumhur İttifakı' olarak şekillenene siyaset ekseni, diğer tarafta ise CHP'nin öncüsü olduğu AK Parti karşıtı ittifak yer alacaktır. Muhtemelen önümüzdeki yılların siyasetinin ana gündem maddesi de, bundan sonra bu ittifakların nasıl şekilleneceği olacaktır. Şimdi bir seçime gidiyoruz. Aşağı yukarı bütün partiler ittifak içerisindeler. CHP ve yanındaki bir sürü parti bir ittifak içinde, bizde bir ittifak içerisindeyiz."

        REKLAM

        Cumhur İttifakı'nın, 15 Temmuz'da gaza meydanlarında oluştuğunu belirten Kurtulmuş, 24 Haziran seçimlerinde ittifakların şekillendiğini ve bugün genişleyerek belli bir noktaya geldiğini söyledi.

        AKP ve MHP'nin ortak hareket ettiğini anlatan Kurtulmuş, şunları kaydetti:

        "Karşı taraftaki ittifakın amacı ne, bir amacı var mı. Mesela, CHP ile dağın gölgesinde siyaset yapan HDP'nin acaba hangi ortaklığı var yada hayatı boyunca Cumhuriyet Halk Fırkası'nın görüşleriyle mücadele etmiş olan Erbakan hocamızın çizgisini devam ettirdiğini söyleyen siyasi partiyle, CHP'nin ne ilişkisi var, ne ortaklığı var, yada milliyetçi bir tabandan kopmuş olan bir partinin, adına da İYİ Parti diyen bir parti'nin, acaba CHP ile ne ortaklığı var, HDP ile ne ortaklığı var hiç düşündünüz mü. Deseniz ki bu arkadaşlara,4 tane parti saydım. CHP, HDP, İYİ Parti ve Saadet Partisi, isimlerini söylememize gerek yok. Bir masanın etrafına bu arkadaşları çağırsanız, ellerine de kağıt ve kalem verseniz. Ortak hangi noktalarınız varsa bize 4 cümle halinde bunu anlatın deseniz,, vallahide billahi de 4 tane cümle yazamazlar. Bir tane ortak cümleleri var, 'Tayyip Erdoğan gitsinde, nasıl giderse gitsin' öyle mi, bütün amaçları, Tayyip Erdoğan ve AKP yönetimini al aşağı etmektir. Bunu zaten denediler, 7 Şubat'ta MİT başkanını, FETÖCÜ savcılar ve polisler, savcıya çağırırken. 2012 yılı bunu denediler mi denediler. 2013'ün Mayıs ayında,'Gezi Parkı' eylemleriyle denediler mi, gezi parkı eylemlerinde duvarlara 'zulüm, 1453'te başlamıştır' yazarak, maalesef, Sultan Fatih hazretlerinin bize bıraktığı mirasa hakaret ettiler."

        REKLAM

        Kobani olaylarına değinen Kurtulmuş, "6-8 Ekim olaylarında, 3 günde 55 kardeşimizi şehit ettiler. Hem de Doğu Anadolu'da, Kürt kardeşlerimizi şehit ettiler. 15 yaşındaki Yasin Bölük'ü, insanlara yardım faaliyeti götüren gencecik bir evladımızı, kendi siyasal hırsları için parça parça ederek şehit ettiler" ifadelerini kullandı.

        Kurtulmuş, "Hendek olaylarında kazılan çukurlara Türkiye'nin, geleceğini gömmeyi hedeflediler. Allah'a çok şükür onu da aştık" diye konuştu.

        Beka meselesinin neden mühim olduğunu söyleyen Kurtulmuş, şöyle konuştu:

        "Bölgede bir oyun oynanıyor. Suriye ve Irak'ta oynananı yakinen görüyorsunuz. Esasında bu milletin en önemli özelliği büyük bir feraset sahibi olmasıdır. Biz, emperyalistlerin bu coğrafyada oynadığı oyunlarla, kuklalarla uğraşmıyoruz. Kuklacılarla uğraşıyoruz. Kuklacıları biliyoruz. Kim olduklarını ve hangi kuklayı niçin oynattıklarını çok iyi biliyoruz, 1 asır evvel Osmanlı cihan devleti, savaşta mağlup olduktan sonra savaşın galipleri masanın üstüne cetvelleri, haritaları ve pergelleri koydular. Bu coğrafya, Osmanlı'dan bakiye kalan coğrafya, suni sınırlarla çizildi. Sadece şöyle gözünüzün önüne bizim Güney sınırımızı bir hatırlayın, Suruç, Şanlıurfa karşısında Kobani diye bir yer var. Gelin, Akçakale karşısında Tel Abyad diye bir yer var, Mardin Nusaybin karşısında Kamışlı diye bir yer var, Hatay'ın Kırıkhan'ı karşısında Afrin diye bir yer var. Bunlar birbirinden ayıran ya bir sınır hattıdır, ya bir nehirdir yada bir tren yoludur. Aynı ahali, aynı teyze çocukları, amca çocukları emperyalistler öyle istedi diye. Bir kısmı Türkiye sınırında, bir kısmı Suriye sınırında bir kısmı Irak sınırında, bir kısmı Suriye Sınırında kalmıştır. Bu insanlar, 1'nci Dünya Savaşından sonra, büyük bir cihan devletinin, küçük bir parçaları olarak ufalanmak, parçalanmak ve yutulmak istenmiştir. İnsanların sınırlarını böldüler ama, bu coğrafyada yaşayan insanların gönüllerini birbirinden bölemediler. Türk'ü, Kürdü, Arabı,Sünni'yi, Şii'yi birbirinden ayıramadılar, çünkü hepimiz, aynı coğrafyanın insanlarıyız."

        Türkiye'nin, PKK ile uğraştığını aktaran Kurtulmuş, Güney'de teröre uygun bir ortam oluşturup, oradan Türkiye'yi hizaya sokmaya çalıştıklarını bildiren Kurtulmuş, Türkiye'nin ekonomik olarak büyüdüğünü ve 3,5 kat büyüdüğünü belirtti.

        Sincan'da gerçekleştirilen program ve ziyaretlere, AK Parti Genel Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Numan Kurtulmuş'un yanı sıra Cumhur İttifakı Sincan Belediye Başkan adayı, STK temsilcileri, il ve ilçe parti yönetimleri katıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ