Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Merak Edilenler EMEKLİLERE MÜJDE! Bayram ikramiyesi ödemeleri başladı! Ramazan Bayramı emekli ikramiyeleri ne zaman, hangi gün hesaplara yatırılacak? Emekli bayram ikramiyesi ne kadar, kaç TL? - Merak Edilenler Haberleri
        1

        Emeklilere müjde! Binlerce emekli ve yakınlarını ilgilendiren emekli bayram ikramiyelerine ilişkin merak edilenler netlik kazandı. Ramazan Bayramına sayılı gün kala emekli bayram ikramiyelerinin hesaplara yatacağı tarih ve ne kadar yatacağı açıklandı. Konuya ilişkin son duyurular Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafından yapıldı. Peki, Emekli bayram ikramiyesi 2022 Ramazan Bayramı'nda ne kadar yatacak? Emekli bayram ikramiyesi ödemeleri ne zaman? İşte konuya ilişkin detaylar...

        2

        EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ NE ZAMAN ÖDENECEK?

        Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, yaklaşık 12 milyon emeklinin 2022 yılı Ramazan Bayramı ikramiyelerinin 27-29 Nisan tarihlerinde hesaplara yatırılacağı açıklandı. 2018 yılında başlayan emeklilere ikramiye uygulaması yılda 2 kere olmak üzere emekli vatandaşlara ödeniyor. Emekli bayram ikramiyesi bu yıl 2 Mayıs Ramazan Bayramı öncesinde emeklilerin hesabına yatırılacak.

        3

        Emekli ikramiyelerinin ödeme günleri ise şöyle:

        4/a’lı işçi emeklileri için ödeme günleri; 17, 18, 19, 20, 21 olanların 27 Nisan, 22, 23, 24, 25, 26 olanların 28 Nisan, 4/b’li Bağ-Kur emeklileri için 29 Nisan, 4/c’li memur emeklileri için ise hem bayram ikramiyeleri hem de Mayıs ayı aylıkları 29 Nisan tarihinde ödenecek.

        4

        EMEKLİ İKRAMİYESİ 2022 NE KADAR?

        Emekli ikramiyesi geçen yıldan beri bin 100 TL olarak ödeniyor. Dul aylığı alanlara ise 550 lira bayram ikramiyesi ödeniyor. Dul aylığı alan ve aylık ödeme alan çocuğu olamayanlar ise 825 lira bayram ikramiyesi alıyor. Yetim aylığı alan çocuklara ise 275 lira ikramiye ödeniyor.

        Haberi Hazırlayan: Aslıhan Bayram

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ