Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Kültür-Sanat Müzik ODTÜ Şenliği'ne sanatçılardan destek

        Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde (ODTÜ) yıllardır düzenlenen Uluslararası Bahar Şenliği'nin iptal edilmesi tepki çekti. Rektörlük, şenliğin iptaliyle ilgili "Üniversitemizin mevcut teknik ve idari olanakları ile gerçekleştirilmesi mümkün değil" açıklaması yaptı.

        Bu açıklamanın ardından sanatçı Haluk Levent sosyal medya hesabından ODTÜ rektörüne çağrıda bulundu: "Sayın ODTÜ rektörüne çağrımdır! Ben eski okulumda konser vermeye hazırım. Bir- iki rock grubu da yanımda getiririm.. Bu festival olsun."

        Haluk Levent
        Haluk Levent

        Levent'in bu çağrısına kısa sürede diğer sanatçılardan da destek yağdı. Usta sanatçı Genco Erkal, bütün oyunlarını şenlikte ücretsizoynayabileceğini söyledi.

        REKLAM

        Yönetmen-oyuncu Müfit Can Saçıntı, tek kişilik gösterisi 'LafıEsirgemeyenler'i ücretsiz sahnelemeye hazır olduğun açıkladı.

        Aylin Aslım
        Aylin Aslım

        Kelebekler filminin yönetmeni Tolga Karaçelik, şenlikte herhangi bir filminin ücretsiz gösterilebileceğini duyurdu.

        Moğollar
        Moğollar

        Moğollar, Özge Fışkın, Aylin Aslım, Harun Tekin, Ferman Akgül, Ogün Sanlısoy, Erdem Yener, Hüseyin Turan, Seksendört, Cem Özer, Onur Akın, Berna Laçin gibi sanatçı ve gruplar sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarla şenliğin yapılması için her türlü desteğe hazır olduklarını belirttiler.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ