Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Uygulama Öğrencilerin hayatını kolaylaştıran 10 uygulama - Haberler - Teknoloji Haberleri
        1

        1- Kunduz

        YKS, LGS, KPSS ve ALES sınavlarına hazırlanan öğrenciler için geliştirilen Kunduz uygulamasında 20 binden fazla eğitmen ve 8 milyonu aşkın sorunun çözümü bulunuyor. Öğrenci, Kunduz ile çözemediği sorunun fotoğrafını çekerek gönderiyor. Profesyonel eğitmenler tarafından sorunun çözümü ortalama 10 dakikada içinde kullanıcıya görsel şekilde iletiliyor. Öğrenciler, Kunduz uygulaması sayesinde 13 farklı derste sorularını sorabildiği gibi, “Eğitim Koçluğu” yardımı da alabiliyor. Android ve iOS için mobil uygulamaları bulunan Kunduz’u deneme sürecinden sonra, kullanıma devam etmek için ücretli paketlerden satın almak gerekiyor.

        2

        2- Duolingo

        Ücretsiz dil öğrenme ve imece çeviri oluşumu Duolingo, yabancı dil öğrenmenin keyifli bir alternatif yolu olarak kullanıcıların karşısına çıkıyor. Duolingo, doğru ve yanlış yanıtları ölçen servisiyle durumunuzu raporluyor. Duolingo’ya hem Android hem de iOS platformlarından erişmek mümkün.

        3

        3- CamScanner

        200'den fazla ülkede 100 milyondan fazla yüklemeyle dünyanın en çokm tercih edilen mobil belge tarama ve paylaşma uygulamalarından olan CamScanner; belgeleri yazdırma, buluta kaydetmek veya faks göndermek üzere görüntü dosyası/PDF olarak taramaya olanak tanıyor.

        4

        4- Evernote

        Dünya genelinde 225 milyon kullanıcının aktif olarak kullandığı Evernote, not alma, aldığınız notları düzenleme veya herhangi bir fotoğraf üzerine not alma imkânı sunuyor. Yapımcılarının “harici beyniniz” olarak tanımladığı uygulama, mobil ve masa üstü uygulamaları ile her platformda öğrencilerin hayatını kolaylaştırmaya aday uygulamalardan biri.

        5

        5- Any Do

        Online ajanda gibi kullanılabilen Any Do uygulaması, sade ve kullanışlı bir arayüze sahip. Yapılacak işlerinizi not almanıza yarayan uygulama, iPhone, iPad ve Android cihazlarla uyumlu. 2011’de en iyi Android uygulaması seçilen Any Do, gerçekleştirdiğiniz her bir adımdan sonra sizi ufak hediyelerle ödüllendiriyor.

        6

        6- Google Keep

        Android ve iOS mobil işletim sistemleriyle uyumlu mobil uygulama, web sürümüyle de kullanılabiliyor. Uygulama, notlarınızı kaydederek notlarınıza tüm platformlardan ulaşmanızı sağlıyor. Google tarafından geliştirilen Google Keep not alma uygulaması, ders çalışmayı kolaylaştıran uygulamalar arasında gösteriliyor.

        7

        7- TED

        100’ün üzerinde dilde alt yazı desteği ile büyük bir kullanıcı kitlesine hitap eden mobil uygulama, Türkçe desteğiyle ücretsiz olarak indirilebiliyor. Her yıl en ünlü ve ilham verici binlerce insanın konferanslarını yayınlandığı ted.com’un mobil cihazlara indirgenmiş hali olan mobil uygulama, özellikle üniversite öğrencilerinin ve eğitmenlerin yenilikçi fikirleri takip edebileceği bir uygulama olarak öne çıkıyor.

        8

        8- Scribd

        Dünyanın en büyük online kütüphanesi olan Scribd; en iyi e-kitap uygulamaları arasında bulunuyor. 10 milyon fazla dokümana ulaşabilme fırsatı sunan uygulama; PDF, ps, doc, docx, ppt, pps, pptx, xls, xlsx, odt, sxw, ODP, sxi, ods, sxc, txt, rtf uzantılarında bulunan tüm dokümanları açabiliyor. İngilizce, Almanca, Fransızca başta olmak üzere yaklaşık 90 dili destekleyen uygulama, sosyal medya hesaplarına erişime imkânı da veriyor.

        9

        9- Memorado

        Memorado, “Güçlü Beyin. Güçlü Hayat.” mottosuyla kullanıcılarının beyin kaslarını güçlendirmelerine yardım eden oyunlar sunuyor. Stres atmak isteyen öğrencilere yönelik olan uygulama, Berlin Freie Üniversitesi tarafından onaylanmış uygulamalardan biri. Nörobilimsel çalışmalar ışığında geliştirilen Memorado, küçük anketlerle ile kullanıcıya özel kişisel programlar da çıkartabiliyor.

        10

        10- QualityTime

        QualityTime, eğitim hayatında akıllı telefonların sadece faydalı olmak için kullanılmasını sağlayan bir uygulama. Hangi saatlerde hangi uygulamanın ne kadar kullanıldığını raporlayan uygulama, öğrencilerin telefon kullanımını azaltarak ders çalışmaya daha çok vakit ayırmasına yardımcı oluyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ