Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Okullar tatil mi? Haberler peş peşe geldi: İşte bugün okulların tatil olduğu iller ve ilçeler

        Okullara kar tatili var mı? Hangi il ve ilçelerde okullar tatil? soruları, yurt genelinde etkili olan kar yağışı nedeniyle özellikle araştırılıyor. Meteoroloji başta İstanbul ve Ankara olmak üzere yurdun hemen hemen tamamı için kar uyarısını sürdürüyor. Bazı bölgeler ise kara teslim oldu ve valilikler ile Milli Eğitim Müdürlükleri'nden okulların tatil edildiğine dair haberler geliyor. İşte 8 Ocak'ta okulların tatil olduğu iller...

        ÇORUM SUNGURLU'DA OKULLAR 1 GÜN TATİL

        Çorum'un Sungurlu ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle temel ve orta öğretim okullarında taşımalı eğitim gören öğrenciler için tatil ilan edildi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Eryiğit yaptığı açıklamada, "Kar yağışı ve buzlanma sebebiyle Sungurlu ilçemizde temel ve orta öğretim okullarımızda taşımalı eğitim öğrencilerimize 08.01.2019 Salı günü tatil kararı alınmıştır. Öğrencilerimizin bugünü kitap okuyarak geçirmelerini diliyoruz" ifadelerini kullandı.

        REKLAM

        ÇANAKKALE YENİCE'DE OKULLARA KAR TATİLİ

        Çanakkale'nin Yenice ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle için ilk ve orta dereceli okullarda eğitime ara verildi. Yenice'de 3 gündür etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Yenice genelindeki tüm ilk ve orta dereceli okullarda eğitime ara verildiğini duyurdu. Meteoroloji yetkilileri, olumsuz hava koşullarına karşı tedbirli olunması konusunda uyarılarda bulundu.

        BALIKESİR MANYAS'TA OKULLARA 1 GÜNLÜK KAR TATİLİ

        Balıkesir'in Manyas ilçesinde kar sebebiyle okullar tatil edildi. Manyas Kaymakamlığı, ilk ve orta dereceli okulların 8 Ocak Salı günü bir gün süreyle tatil edildiğini açıkladı. Meteoroloji yetkilileri, olumsuz hava şartlarına karşı tedbirli olunması konusunda ikazda bulundu.

        AĞRI'DA OKULLARA BUZLANMA TATİLİ

        Ağrı'da aşırı buzlanma nedeniyle taşımalı eğitim gören köy okullarında eğitime bir gün ara verildi. Valilik tarafından yapılan yazılı açıklamada, köy yollarında görülen aşırı buzlanmadan dolayı herhangi bir olumsuzluğa meydan vermemek için Ağrı merkeze bağlı taşıma kapsamındaki köy okullarında eğitim ve öğretim gören öğrenciler için 8 Ocak Salı günü okulların tatil edildiği duyuruldu.

        REKLAM

        BİTLİS’TE OKULLAR 1 GÜN TATİL EDİLDİ

        Bitlis’te yoğun kar yağışı nedeniyle merkez ve merkeze bağlı köylerde okullar 1 gün tatil edilirken, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile ve engelli personelin de idari izinli sayılacağı bildirildi.

        Bitlis Valiliğinden yapılan açıklamada, “Meteorolojik verilere göre ilimiz genelinde bu gece ve gün içinde devam etmesi beklenen yoğun kar yağışı nedeniyle öğrencilerimizin mağduriyet yaşamaması için Bitlis merkez ve merkeze bağlı tüm köylerde 8 Ocak Salı günü bir gün süreyle eğitim ve öğretime ara verilmiştir. Öte yandan kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile ve engelli personelin 8 Ocak Salı günü idari izinli sayılmalarına karar verilmiştir” denildi.

        BİNGÖL'ÜN 4 İLÇESİNDE OKULLARA KAR TATİLİ

        Bingöl’de etkili olan kar yağışı nedeniyle 4 ilçede okullar 1 gün süre ile tatil edildi.Bingöl Valiliğinden yapılan açıklamada, “Meteorolojik verilere dayalı olarak yapılan değerlendirme sonucu öğrencilerimizin mağduriyet yaşamaması için Karlıova, Yayladere, Yedisu ve Adaklı ilçelerimizdeki tüm ilk ve orta dereceli okullarımızda 08.01.2019 Salı günü eğitime bir gün süre ile ara verilmiştir" denildi.

        ADIYAMAN'DA OKULLARA KAR TATİLİ

        Adıyaman Valiliği tarafından Çelikhan ilçesnin tamamında ve Sincik ilçe merkezinde bulunan bütün okullar ile ilçeye bağlı Alancık, Yarpuzlu, Sakız, Serince, Balkaya ve Pınarbaşı köylerindeki ilk ve ortaokullar 1 gün tatil edildi. Okulların 8 Ocak Salı günü tatil edildiği duyuruldu.

        KARAMAN'IN BAZI İLÇELERİNDE EĞİTİME ARA VERİLDİ

        Karaman'nın 3 ilçesinde kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle okullarda eğitime bir gün ara verildiği açıklandı.

        Karaman'ın bazı ilçelerinde sabah saatlerinde başlayan kar yağışı yaşamı olumsuz etkiledi. Kar yağışı nedeniyle Ermenek, Sarıveliler ve Başyayla ilçelerindeki okullarda eğitime 8 Ocak Salı ara verildi.

        BURSA'NINBAZI İLÇELERİNDE EĞİTİME ARA VERİLDİ

        Bursa'nın İnegöl ve Büyükorhan ilçelerinde yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.

        İnegöl Kaymakamı Şükrü Görücü, yaptığı yazılı açıklamada, ilçe genelinde etkili olan yoğun kar yağışı dolayısıyla bugün okulların tatil edildiğini, ayrıca kamu kurumlarında çalışan hamile ve engelli memurların da idari izinli sayılacağını duyurdu.

        Büyükorhan Kaymakamlığından yapılan açıklamada ise kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle bugün Büyükorhan merkez ve mahallelerinde eğitim öğretime ara verildiği belirtildi. Açıklamada, ilçedeki hamile ve engelli kamu görevlilerinin de idari izinli sayılacağı ifade edildi.

        DENİZLİ'NİN BAZI İLÇELERİNDE EĞİTİME ARA VERİLDİ

        Denizli'nin Çardak ilçesinde meydana gelen kar yağışı sebebiyle eğitime 8 Ocak Salı günü 1 günlük ara verildi.

        Denizli'nin Çardak ilçesinde dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı etkili oldu. İlçeye bağlı yüksek mahallelerde kar kalınlığı 20 santimetreyi aşarken, Denizli Valiliği olumsuz hava şartları nedeniyle eğitime 8 Ocak Salı günü 1 günlük ara verdi.

        KONYA'NINBAZI İLÇELERİNDE EĞİTİME ARA VERİLDİ

        Kar yağışı nedeniyle Konya'nın;Ahırlı, Beyşehir, Hadim, Hüyük, Seydişehir ve Yalıhüyük ilçelerinde eğitime için1 gün ara verildi.

        ELAZIĞ'IN BAZI İLÇELERİNDE EĞİTİME ARA VERİLDİ

        Kar yağışı nedeniye Elazığ'ın ilçelerinden Arıcak genelinde tüm okullarda, Alacakaya, Maden ve Sivrice'de ise taşımalı eğitime ara verildi.

        Valilik açıklamasında;"Yoğun kar yağışının devam etmesi ve buzlanma beklendiğinden Arıcak ilçemiz genelinde, Alacakaya, Maden ve Sivrice ilçelerimizde taşımalı eğitim yapan okullarda 08.01.2019 Salı günü eğitime bir gün ara verilmiştir, merkez ve diğer ilçelerimiz gelişmelere göre değerlendirilecektir"denildi.

        Öte yandan gece saatlerinde kent merkezinde kar yağışı etkili olaya başladı.

        TUNCELİ'DE EĞİTİME KAR ENGELİ

        Tunceli Valiliği yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle eğitime bir gün ara verildiğini bildirdi. Valilikten yapılan açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğünce kent genelinde yoğun kar yağışı ve buzlanma uyarısının yapıldığı belirtildi. Vatandaşların ve öğrencilerin sıkıntı ve mağduriyet yaşanmaması için her türlü tedbirin alındığı ifade edilen açıklamada, "Tunceli Merkez ve Pülümür ilçemizde kreş, anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liselerde 08 Ocak 2019 Salı günü bir gün süre ile eğitim ve öğretime ara verilmiştir." ifadesi kullanıldı. Açıklamada, kamuda görevli hamileler ile engelli çalışanların da belirtilen tarihte izinli sayılacağı kaydedildi.

        KIRŞEHİR'DE EĞİTİME 1 GÜN ARA

        Kırşehir'de akşam saatlerinden itibaren şehri etkisi altına alan yağış nedeni ile eğitime 1 günlüğüne ara verildi. Kırşehir Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü kaynaklarından edinilen bilgile göre kar yağışının şiddetini arttırması nedeniyle eğitime 1 günlüğüne ara verildiği duyuruldu. Hava sıcaklıklarının -4 derecede seyrettiği Kırşehir'de kar yağışı akşam saatleri ile etkisini artırdı. Valilik tarafından yapılan açıklamada, "Hayatın olağan akışında olumsuzluk yaşanmaması nedeni ile eğitime 1 günlüğüne ara verildiği" belirtildi.

        Diğer il ve ilçelerle ilgili kar tatili haberi geldikçe haberimiz güncellenecek...

        Haberi Hazırlayan: Helin Genç
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ