KATEGORİLER

Yazının devamını okumak için tıklayınız...

Chapecoense Uçak Kazası

Chapecoense uçak kazası, 29 Kasım 2016 tarihinde LAMIA Havayolları'na bağlı RJ85 tipi yolcu uçağının Bolivya'dan Kolombiya'ya giderken düşmesiyle gerçekleşmiştir.

Uçakta Chapecoense takımının futbolcuları, antrenörleri ve teknik direktörü de dahil olmak üzere 81 kişi bulunuyordu. Kaza sonunda 76 kişi hayatını kaybetti, 3'ü futbolcu, 1'i malzemeci, 1'i hostes olmak üzere sadece 5 kişi kurtuldu.

Uçak kazasından kurtulanlar:

Danilo (Futbolcu)
Follman (Futbolcu)
Ruschel (futbolcu)
Rafael Henzel (Gazeteci)
Ximena Suarez (Uçuş görevlisi)

Kaza sonrasında dünyanın bütün ülkelerinde bulunan spor kulüplerinden başsağlığı mesajları yayınlandı ve Brezilya Hükümeti de ülkede 3 günlük ulusal yas ilan etti.

Chapecoense Real'in Copa Sudamericana final maçı kadrosuna dahil edilmeyip Brezilya'da kalan 3 futbolcusu da uçak kazasını öğrendikten sonra stadyumdaki soyunma odasında gözyaşları döktü.

Kazada hayatta kalan 24 yaşındaki kaleci Jackson Ragnar Follmann'ın sağlık durumunun kontrol altında olduğu, fakat sağ bacağının kesildiği haberi hastane tarafından bildirildi.

Öte yandan Real Madrid'in dünya yıldızı oyuncusu Cristiano Ronaldo da yaptığı açıklama sonrasında kazada hayatını kaybeden futbolcuların ailelerine 3 milyon euro bağış yapacağını duyurdu.

Chapecoense Uçak Kazası Haberleri

  • Düşen uçağa izin verilmemiş

    Dünya, 30 Kasım 2016

    Düşen uçağa izin verilmemiş

    Brezilya'nın Chapecoense takımını taşıyan 2933 sayılı RJ85 tipi uçağın düşmesinin ardındaki sır perdesi aralanıyor. Kule konuşmalarına göre acil iniş çağrısı yapmış olan bir diğer uçak daha var.