KATEGORİLER

Yazının devamını okumak için tıklayınız...

Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali

Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali'nin gerçekleştirilme fikri ilk olarak Prof. Dr. Adem Sözüer tarafından ortaya atılmıştır. Fikrin değerlendirilmesi üzerine İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi öncülüğünde harekete geçilmiş ve proje hayata geçirilmiştir.

Festivalin oluşumunda Hukuk Fakültesi Ceza ve Ceza Muhakemesi Anabilim Dalı öğretim elemanları olmak üzere, yerli yabancı sinemacılar, sanatçılar ve akademisyenler, iş dünyası, resmi ve gönüllü kuruluşlar katkı sunmuşlardır.

Festival ile dünyanın dört bir yanından suç ve ceza temalı filmler ile bu filmleri oluşturanları izleyici ile buluşturarak, sosyo-kültürel hayatın zenginleştirilmesi; belgesel, kısa ve uzun metraj filmler ile de sinema izleyicisini buluşturarak sinema sanatının farklı kültürlerle tanışmasına aracılık edilmektedir. Festivalin diğer boyutuyla ise, Festival kapsamında yapılan akademik etkinlikler ile bilimsel çalışmalara katkıda bulunmaya çalışmaktadır.

Festival ile Türkiye sineması, sanatçıları ve bu alanda emek verenlerin yanı sıra ülkemizin sanatsal, kültürel ve bilimsel birikimi, yurtiçinde ve yurt dışında etkin biçimde tanıtılmaktadır. Bu çerçevede, hem ulusal hem de uluslararası kamuoyunda güncel olarak tartışma konusu edilen farklı temalar her yıl Festivalin ana teması olarak belirlenmektedir.

Düzenlenen Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali'nin temel amacı; suç, ceza ve adaletle ilgili sorunların sinema sanatındaki yansımasını kitlelere ulaştırarak, bu sorunları sinema ve akademik perspektiften tartışmak, hukuk, adalet ve insan hakları konusunda toplumsal bilinci geliştirmek, sinema sanatı aracılığıyla hukuksal-toplumsal sorunlarda uluslar arası ölçekte farkındalık, iletişim, dayanışma ve işbirliğini artırmak suretiyle, yerel ve evrensel planda hukukun üstünlüğü ve demokrasinin etkinleşmesine katkı sağlamaktır.

Uluslararası Suç Ve Ceza Film Festivali Haberleri