KATEGORİLER

Yazının devamını okumak için tıklayınız...

Yerli Malı

Yerli Malı Haftası (resmi adıyla Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası), 12-18 Aralık tarihleri arasında Türkiye´de tüm  okullarda kutlanan özel haftadır. Hedefi, yerli tüketimin bilinçli olarak artırılmasıdır. Bu hafta süresince tutumlu olmanın, yatırım yapmanın ve yerli malı kullanmanın önemi vurgulanır.

Okullarda öğretmen ve öğrenciler arasında çeşitli etkinlikler düzenlenir ve öğrencilerin yerli tüketimi yapmasına, tutumlu olmasına ve bilinçli tüketici olmasına dikkat çekilir.

Ülkemizde Yerli Malı Haftası'nda öğrenci ve öğretmenler yerli malı olan yiyecekleri okullarda düzenlenen etkinliklerde bir arada tüketir.

Yapılan yerli malı etkinlikleri ile öğrencilere tüketilecek ürünlerin ülkede üretilen yerli ürünlerden seçilmesinin önemi anlatılır. Bu sayede ülkenin zenginleşmesine yönelik bir adım atılır. Etkinlikler esnasında Türk malları hakkında çeşitli bilgiler verilir, konuyla ilgili şiirler ve bilgilendirici metinler okunur.

1946'dan beri kutlanan Tutum, Yatırım ve Yerli Malı Haftası, ekonomik krizlerin yaşanmaması, yabancı ülkelere aşırı para akışının önüne geçilmesi ve toplum olarak bilinçli tüketicilik kavramının yayılması için oldukça önemlidir.

Yerli Malı Haberleri

  • Bakan Varank açıkladı! Yeni düzenleme geliyor

    İş-Yaşam, 23 Şubat 2019

    Bakan Varank açıkladı! Yeni düzenleme geliyor

    Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank yerlileştirme konusunun Türkiye için hayati öneme sahip olduğunu belirterek, "Gerçekleştireceğimiz en önemli yapısal reform, bu alanda atacağımız adımlar olacak. İthal ara malı bağımlılığı kurdaki dalgalanmalara karşı sanayimizin direncini zayıflatıyor. Yerli kaynaklardan en iyi şekilde yararlanıp, üretimin ithal bağımlılığını azaltmak istiyoruz" dedi.

  •  İran yerlisi olan malların ithalatını yasakladı

    Para, 20 Ocak 2019

    İran yerlisi olan malların ithalatını yasakladı

    İran meclisi, ülkede ihtiyacı karşılayacak kadar üretimi bulunan "benzer" malların ithalatının yasaklanmasını öngören tasarıyı onayladı. MÜSİAD Tahran Temsilcisi Fatih Çayabatmaz, İran'ın kararının bu ülkeye ihracatı durma noktasına getirebileceğini söyledi. Çayabatmaz, "Tekstil, beyaz eşya, gıda, sağlık malzemeleri ve kozmetik ürünleri İran'a en çok sattığımız ürünler" dedi

  • ‘Made in Turkey’i en çok kimler arıyor?

    Teknoloji, 09 Ocak 2019

    ‘Made in Turkey’i en çok kimler arıyor?

    50 ülkeyi ve son 3 yılı kapsayan araştırmaya göre internette “Made in Turkey”i, Türkler dışında en çok Japonlar arıyor

    CHP'den yerli malları için bayrak önerisi!

    Gündem, 11 Eylül 2018

    CHP'den yerli malları için bayrak önerisi!

    CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, "Yerli ve milli ürünlerimizin kolaylıkla tanınmasını ve öne çıkmasını sağlayacak bir etiket düzenlemesinin yapılmasını, yerli ve milli ürünlerimizin etiketlerine kalp şeklinde Türk bayraklarının konulmasını öneriyoruz" dedi

    Vatandaşı yerli malı kullanıma davet

    İş-Yaşam, 02 Eylül 2018

    Vatandaşı yerli malı kullanıma davet

    Balıkesir'de Türkiye Kamu-Sen’e bağlı şube başkanları “Yerli Üretime Destek Kampanyası” için bir araya geldiler. Kamu Sen şube başkanları Türkiye'de üretilen malların ithal ürünler karşısında fiyat avantajı yakalayacağını belirterek, halkımız yerli malı tüketimine teşvik edilmeli dedi

  • 'Yerli Malı' sertifikalı 5G çalışmaları başladı!

    Teknoloji, 31 Temmuz 2018

    'Yerli Malı' sertifikalı 5G çalışmaları başladı!

    Ericsson Türkiye, LTE-Advanced teknolojilerine yönelik yerel geliştirme çalışmalarını başlattı. Üretilen ’Yerli Malı’ Sertifikasına sahip yerel IT yazılımı çözümleri, Ericsson'un Türkiye'deki Araştırma ve Geliştirme (Ar-Ge) ekipleri tarafından hazırlandı. Şirket, ülkedeki telekom hizmet sağlayıcıları için çözümler geliştirmeye devam edecek

  • İran liderinden ilginç destek isteği: Real Madrid'i tutar gibi

    Dünya, 21 Mart 2018

    İran liderinden ilginç destek isteği: Real Madrid'i tutar gibi

    İran Lideri Ali Hamaney, halkın yerli malı kullanma konusunda İspanyol futbol takımı "Real Madrid"i destekler gibi ısrarcı olmalarını istedi

  • 80 milyar liralık sektöre yerli malı zorunluluğu

    İş-Yaşam, 13 Aralık 2017

    80 milyar liralık sektöre yerli malı zorunluluğu

    Yerli üretimin desteklenmesi için kamunun yapım işi ihalelerinde, ihale dokümanlarının yerli ürün kullanımını sağlayacak şekilde hazırlanması zorunluluğu getirildi

    Yerli Malı Haftası şiirleri

    Yaşam, 12 Aralık 2016

    Yerli Malı Haftası şiirleri

    Yerli Malı Haftası, okullarda öğrencilere tutumlu ve bilinçli tüketici olmayı anlatmak, yerli malının önemini öğretmek için yapılan etkinliktir. Peki Yerli Malı Haftası şiirleri nelerdir?

    Yerli Malı Haftası ne zaman?

    Gündem, 06 Aralık 2016

    Yerli Malı Haftası ne zaman?

    Yerli Malı Haftası, tutumlu olmanın, yatırım yapmanın ve yerli malı kullanmanın öneminin vurgulandığı bir haftadır. Peki 2016 Yerli Malı Haftası ne zaman?

  • Türkiye'de bir ilk!

    Savunma Sanayi, 09 Mayıs 2014

    Türkiye'de bir ilk!

    İlk yerli milli piyade tüfeğinin sevkiyatı yapıldı

  • ‘Yerli üretin diyorlar ama kimse almıyor'

    Teknoloji, 25 Aralık 2014

    ‘Yerli üretin diyorlar ama kimse almıyor'

    Elektrik dağıtım ve üretim sistemleri için cihaz üreten Elektromekanik Sanayiciler Derneği’nden (EMSAD) yerli malı isyanı geldi.

  • Yunan halkı krizde özüne döndü

    Makro Ekonomi, 12 Ağustos 2012

    Yunan halkı krizde özüne döndü

    Ekonomik darboğazdaki Yunanistan'da halk, yerli ürün tüketimine yöneliyor