Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Çok acı! "Görünce yıkıldım, kendimi kaybetmişim"

        Aydın'ın Koçarlı ilçesinde yıldırım düşmesi sonucu 38 koyunu ölen ve başka geçim kaynağı bulunmayan Köse ailesi, koyunların başında ağladı.

        Gözkaya Mahallesi'nde otlattığı 138 koyununa bakmak için yaylaya çıkan Cevdet Köse, hayvanlardan 38'ini bulamadı. Köse, aramaya çıktığı 38 koyununun bir kayalık dibinde öldüğünü gördü. Köse'nin ailesine haber vermesinin ardından olay yerine gelen kızı Fatma Özefe ve gelini Hafize Köse, ölen koyunların başında gözyaşı döktü. Koçarlı Belediyesi'ne bildirilmesinin ardından ölen koyunlar kepçe yardımıyla gömüldü.

        "BÜTÜN EMEKLERİM GİTTİ"

        Cevdet Köse, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Dün hava yağışlıydı ve yıldırım çakıyordu. Hemen koyunların olduğu bölgeye koştum. Aradım aradım bulamadım. Yarısı bir tarafa gitmiş yarısı da buraya sığınmış. Onları öyle görünce yıkıldım, kendimi kaybetmişim. Bütün emeklerim gitti. Zarar çok büyük. En az 40 bin liralık zararım var. Evlatlarımı kaybetmiş gibiyim." ifadelerini kullandı.

        Fatma Özefe de çocukluğundan beri koyunların içerisinde olduğunu, bunların dışında başka geçim kaynaklarının olmadığını belirterek, "Şok olduk hepimiz. Her şeyimiz gitti. Allah'tan gelen bir şey. Yapacak bir şeyimiz yok." dedi.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ