Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ORDU (AA) - Ordu'da tehlikeli oldukları için sahiplerinden toplanan pitbull cinsi köpekler, Büyükşehir Belediyesi barınağında koruma altına alınıyor.

        Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerince şikayet üzerine sahiplerinden alınan birçok pitbull cinsi köpek, Ordu Büyükşehir Belediyesi Tarım ve Hayvancılık Şube Müdürlüğüne teslim ediliyor.

        Belediyenin geçici bakımevinde kendileri için oluşturulan tehlikeli ırklar bölümünde koruma altına alınan pitbulların bakımı, uzman ekipler tarafından yapılıyor.

        Bakımevinde görevli veteriner hekim Çağla Bektaş İyigün, gazetecilere yaptığı açıklamada, pitbull cinsi köpeklerin tehlikeli ırklardan olduğu için üretimi ve bakımının kanunen yasak olduğunu hatırlattı.

        Şikayetler üzerine birçok pitbull cinsi köpeğin ekiplerce sahiplerinden toplanarak barınağa getirildiğini belirten İyigün, "Bu köpekler, dışarıda dolaşması tehlikeli olduğu için ömür boyu bizimle yaşamak durumdalar." dedi.

        İyigün, pitbull cinsi köpeklerin diğer sokak köpekleri gibi düzenli şekilde bakımlarının yapıldığına işaret ederek, bakımlarının yanı sıra köpeklerin sevgi ve şefkatlerinin eksik edilmediğini kaydetti.

        Üretimi kanunen yasak olduğu için şikayet durumunda köpeklerin Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerince alındığı ve sahiplerine gerekli cezai işlemin uygulandığına dikkati çeken İyigün, mümkün olduğunca bu köpeklerin üretiminin önüne geçilmesi gerektiğini ifade etti.

        İyigün, bu tür köpeklerin kimi zaman art niyetli kişilerce farklı amaçlarla kullanıldığını belirterek, "Bu hayvanların ırkı gereği içgüdülerinde saldırmak olduğu için çok dikkat edilmesi gerekiyor. Onun için bu ırkların barınaklarda kalması ve koruma altına alınması daha sağlıklı." diye konuştu.

        Barınakta koruma altındaki bu köpeklere yaklaşılması ve dokunulmasının yasak olduğuna vurgu yaparak, bunun için gerekli önlemleri alındığını sözlerine ekledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ordu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ordu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler