Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ordu Barosu, Haliç Üniversitesi öğretim üyesi Erol Mütercimler’in bir televizyon kanalında imam hatip okullarından mezun olanlara yönelik sarfettiği sözlere tepki gösterdi.

        Baro tarafından yapılan açıklamada, hangi kesimden olursa olsun gençlerin emanet edildiği üniversite öğretim üyelerinin, ötekileştirici, dışlayıcı, kutuplaştırıcı her türlü söylemlerine Ordu Barosu olarak karşı oldukları vurgulandı. Açıklamada şöyle denildi: ”Hele ki, kişinin nerede okuduğu ile değil, doğrudan kişilik bozukluğu ile ilgili olan çocuğun cinsel istismarı, cinsel saldırı ve cinsel taciz gibi suçlar tartışılmaktayken, bu tarz talihsiz söylemlerde bulunulması, yıllarca üzerinde çalıştığımız ve varlık sebebi saydığımız bu suçların toplum dışına itilmesi uğruna verdiğimiz mücadeleyi gölgelemektedir. Bu nedenle de sonradan dilenen özrün değeri de kalmamaktadır. Bu suçlara yönelik verdiğimiz savaşta imam hatip lisesi mezunu meslektaşlarımızın da bizimle birlikte omuz omuza mücadele ettiğini kamuoyu ile paylaşıyoruz.”

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ordu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ordu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler