Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Seyahat Orta Çağ'ın hoşgörü kenti Ani
        7

        "Kış aylarında beyaz gelinlik giymiş bir şehir gibi burada duruyor. Herkesin gelip görmesini tavsiye ediyoruz. Bu güzellikte turist rehberleri olarak başka bir antik şehir göremiyoruz. Ani, Türkiye'de manzarası en güzel antik şehirlerden birisi. Ege'den buraya ayrı bir ilgi var. Orada denize sıfır bir seviyede burada 2 bin rakımlara geliyoruz. İnsanların özel bir ilgisi oluyor, bir de kar görmedikleri için daha çok ilgi görüyor."

        8

        "SINIR ŞEHRİNDE BU KADAR MİMARİ YAPININ OLMASI BENİ ÇOK ETKİLEDİ"

        Ziyaretçilerden Berkay Kiraz ise Kars'a ilk defa geldiğini belirtti.

        9

        Yaz mevsiminde de bölgeyi ziyaret etmek istediğini aktaran Kiraz, "Beyaz gelinliğini giyen Ani muhteşem görünüyor. Bu sınır şehrinde bu kadar mimari yapının olması beni çok etkiledi. Burada farklı dinlerde yaşamış insanların barışçıl içerisinde yaşadıklarını görüyoruz. Burayı gezip gördükçe insanın bakış açısını değiştirecek çok şey var, mutlaka gelinmesi gereken yerlerden birisi" diye konuştu.

        10

        Muğla'dan bölgeyi ziyarete gelen Ömer Çolak da Ani'ye hayran kaldığını dile getirerek, "Doğasıyla, eserleriyle çok güzel herkesin görmesini tavsiye ediyorum. Kış ayında beyaz gelinliğini giydi ve çok mükemmel görünüyor. Burayı bize bırakan atalarımıza sürekli dua etmemiz lazım" ifadesini kullandı.

        11
        12
        13
        14
        15