Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim ÖSYM açıkladı: DGS sınav sonuçları tarihi belli oldu! İşte 2019 DGS sonuçlarının açıklanacağı tarih

        30 Haziran'da yapılan Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sınav sonuçları için heyecan başladı. ÖSYM DGS sonuçlarının açıklanacağı tarihi duyurdu. Peki DGS sonuçları ne zaman açıklanacak?

        2019 DGS TEMEL SORU KİTAPÇIĞI VE CEVAP ANAHTARI YAYIMLANDI

        30 Haziran 2019tarihindeyapılan Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavının (DGS)Temel SoruKitapçığı ile Cevap Anahtarının% 10’u yayımlandı.

        Sınava başvuran adaylar, Temel Soru Kitapçığı diziliminde verilen sınav sorularının tamamına ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile 10 gün süreyle erişebileceklerdir.

        REKLAM
        DGS SORU VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ

        2019 DGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

        DGS sonuçları ÖSYM tarafından 25 Temmuz'da açıklanacak.Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin "https://sonuc.osym.gov.tr" internet adresinden veya mobil uygulamasından öğrenebilecek. Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecek.

        DGS TERCİH DÖNEMİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

        DGS sonuçlarının açıklanmasının ardından ÖSYM tarafından DGS tercih kılavuzu yayınlanacak. Tercih takvimi ve tercih ile ilgili tüm detaylar, yayınlanacak 2019 DGS tercih kılavuzu ile birlikte belli olacak.

        Haberi Hazırlayan: Mehmet Kılıç
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ