Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem ÖSYM ile yeni sınav takvimi açıklandı mı, ne zaman yayınlanacak? 2023 YKS, KPSS, DGS sınavları ne zaman, hangi tarihte yapılacak, belli oldu mu?
        1

        ÖSYM 2022-2023 yılı sınav takvimini paylaşmasının ardından Ak Parti Sözcüsü Ömer Çelik konuya dair, “YKS tarihi prensip olarak seçim takvimiyle sınav takvimi üst üste gelmez” ifadelerini kullandı. Yapılan açıklamaların ardından sınav takvimi geri çekilirken, yeni sınav takviminin ne zaman paylaşılacağı ise gündemdeki yerini koruyor. Peki "ÖSYM ile yeni sınav takvimi açıklandı mı? 2023 YKS, KPSS, DGS sınavları ne zaman?" İşte detaylar...

        2

        ÖSYM YENİ SINAV TAKVİMİNİ YAYINLADI MI?

        Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) perşembe günü 2023 yılında yapılacak sınavlara ilişkin takvimi resmi internet sayfasından yayınlamıştı.

        Ak Parti Sözcüsü Ömer Çelik yaptığı açıklamada “ "Biz hiçbir öğrencimizin sınavını seçim takvimine denk getirmeyiz. ÖSYM çalışma yapıyor. Seçim takviminin değişmesine yönelik çalışma yok" ifadelerini kullandı.

        Bu gelişme sonrası ÖSYM 2023 sınav ve başvuru takvimini geri çekti. Henüz yeni sınav tarihleri duyurulmadı. Gerekli düzenlemeler yapıldıktan sonra yeni sınav takviminin en geç Aralık ayının ilk haftasına kadar açıklanması bekleniyor.

        3

        2023 KPSS, YKS, DGS, ALES, MSÜ, ALES YDS SINAVLARI NE ZAMAN?

        ÖSYM Perşeme günü yayınladı sınav takvimini Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) seçim gününe denk gelmesi nedeniyle geri çekti. Bu sebeple açıklanacak yeni takvimde KPSS, DGS, ALES, MSÜ, YDS sınav tarihlerinin değişmesi beklenmiyor. İşte ÖSYM tarafından geçtiğimiz günlerde yayınlanan o takvim;

        4

        2023-KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür 23 Temmuz 2023

        Alan Bilgisi sınavları 29-30 Temmuz 2023

        Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) ise 6 Ağustos 2023

        5

        Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES/1): 16 Nisan 2023

        Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES/2): 20 Ağustos 2023

        6

        Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES/3): 19 Kasım 2023

        Elektronik Yabancı Dil Sınavı - 28 Ocak 2023

        Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı 26 Mart 2023

        Dikey Geçiş Sınavı (DGS) 16 Temmuz 2023