Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Şirketler İlk yapay zekalı oyuncu başrol için hazırlanıyor - İş-Yaşam Haberleri
        .png
        .png

        Uzun bir zamandır bilgisayar yazılımlarına yer verilen film endüstrisinde, tüm dengeleri altüst edecek bir adım atılmak üzere. Habertürk'ten Yiğitcan Yıldız'ın haberine göre, ünlü İngiliz Yönetmen Tony Kaye, çekimleri devam eden "2nd Born /2'inci Çocuk" filmininbaşrollerinden birini, 'zekası yapay' bir aktöre vermek istediğini belirtti.

        OYUNCULARI MESLEĞİNDEN EDEBİLİR

        Filmdeki önemli rollerden birini bilgisayar yazılımına emanet etme fikri, büyük bütçeli yapımlarındaboy gösteren oyuncuların mesleğini tehlikeye atabilir. Şuan için böyle bir teknolojinin maliyeti azımsanacak boyutta olmasa da, maliyetlerin düşmesi ile birlikte ya Hollywood oyuncularının aldığı ücretler azalacak ya da söz konusu oyuncular tarihe karışacak. İngiliz yönetmenin filminde rol alacak yapay zekalı aktör, aynı insanlar gibi bir dizi eğitimden geçecek. Oyunculuk teknikleri öğretilecek robotun en iyi oyuncu ödüllerine layık görülüp görülmeyeceği ise şimdiden merak konusu haline gelmiş durumda.

        REKLAM

        ROLÜ BELLİ DEĞİL

        "American History X" gibi önemli yapımlara imza atan Tony Kaye'in yapay zekaya rol verme isteğinin ardında, geçmiş filmlerinde kullandığı makyaj teknikleri ve bilgisayar efektlerinin bir üst seviyesine çıkma amacı yatıyor. Yapay zekanın alacağı rol hakkında henüz hiç bir detay belli olmasa da, bu uygulamanın önümüzdeki yıllarda film endüstrisini derinden sarsması kaçınılmaz gibi duruyor. Çünkü, zekası yapay bir oyuncu için, makyaj uzmanı, kameraman, ışıkçı gibi filmlerin vazgeçilmez unsurlarına ihtiyaç duyulmuyor.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ