Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Pakistan'ın saklı incisi 'Kumrat Vadisi'
        1

        Pakistan’ın Hayber Pahtunvha eyaletinde ülkenin "saklı incisi" olarak adlandırılan Kumrat Vadisi, doğası ve serin havasıyla ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.

        2

        AA'nın haberine göre Hayber Pahtunhva’nın Upper Dir bölgesinde bulunan Kumrat Vadisi'nin yüksek çam ağaçları, karla kaplı yüksek dağları, şelaleleri ve nehirleriyle adeta masalsı bir görünümü bulunuyor.

        3

        Kaynağını Hindu Kuş dağlarından alan 220 kilometre uzunluğundaki Panjkora Nehri, yemyeşil vadiye inanılmaz bir güzellik katıyor.

        4

        Himalaya sediriyle meşhur ormanlara sahip vadide birkaç noktada şelale de bulunuyor.

        5

        Ziyaretçilerine doyumsuz manzaralar sunan vadiye gelenlerin bazıları ormanlık alana kurdukları çadırlarda bazıları ise otel ve pansiyonlarda konaklıyor.

        6

        BAŞKENTTEN VADİYE ULAŞMAK 6-8 SAAT SÜRÜYOR

        Başkent İslamabad’a 370 kilometre uzaklıktaki saklı incisi olarak adlandırılan vadiye ulaşmak yolların virajlı ve bir kısmının bozuk olması sebebiyle 6-8 saat arasında sürüyor.

        7

        Yol güzergahındaki Çakdara'da 1897'de Malakand Kuşatması için bölgeye gelen eski İngiltere Başbakanı Winston Churchill’in bir süre kaldığı gözcü noktası da yer alıyor.

        8

        Kumrat Vadisi'ne en yakın yerleşim yeri 45 kilometre uzaklıktaki Thal kasabası. Bu kasaba vadiye ulaşmak için bir tür başlangıç noktası kabul ediliyor.

        9

        TURİZME KAZANDIRILDI

        Yaz aylarında ortalama en yüksek sıcaklığın 39 derece ölçüldüğü Hayber Pahtunhva eyaleti sakinleri, 3 bin 100 rakımlı bölgeyi sıcak havalardan kaçarak zaman geçirecekleri bir tür yayla olarak kullanıyor.